Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

Duidelijkheid voor eigenaren van woonhuismonumenten in 2018

 11/07/2017

 Jaco

"Eindelijk" is er rust en duidelijkheid omtrent de afschaffing van de fiscale aftrek voor monumentenpanden.

Het wetsvoorstel is eind 2017 van de baan gedaan, tijdelijk

En voor 2017 werd een overgangsjaar ingesteld waarin werd bepaald dat de fiscale aftrek bleef bestaan. Nu is ook duidelijk dat de fiscale aftrek van onderhoud aan monumentenpanden van particuliere eigenaren voor 2018 blijft bestaan! Wederom een overgangsregeling want de Minister van OCW kondigde aan in haar brief, dat in het nieuwe kabinet wordt gewerkt aan een vervangende subsidieregeling. Het nieuwe kabinet dient hiervoor definitieve maatregelen te nemen. 

Geeft even rust en duidelijkheid! Dit betekent dat in 2018 aan Rijksmonumenten onderhoud kan worden gepleegd, waarbij de onderhoudskosten fiscaal kunnen worden afgetrokken van de IB aangifte. 

Meer weten?
Balemans heeft een reeks aan blogs over dit thema/ onderwerp besteed. Zie hier het overzicht:


Meer weten over onderhoud plegen aan Rijksmonumenten? Neem gerust contact met ons op en we adviseren en begeleiden het onderhoud aan uw monument graag.

Meer blogs laden

Blog

Doorlooptijd van een (ver)bouwproject. Wat mag je -als klant- verwachten?

Lees deze blog
Blog

Verduurzamen van uw monument: het mag en veel is mogelijk

Lees deze blog
Blog

Verduurzamen woningen, meer op de kaart dan ooit!

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.