Verbouwing van een (voormalige) paardenstal

Geleverde diensten

Een warme en gezellige verblijfsruimte maken van een paardenstal.

Onze klant had specifieke wensen voor deze verbouwing & renovatie. Het moest een ruimte buiten zijn die gezellig en warm ("cosy") aandoet en waar je heerlijk van het buiten kan genieten. En daar wilde Bouwbedrijf Balemans graag aan meewerken. In de voormalige paardenstal moest een keuken komen en buiten werd een multifunctionele ruimte gecreëerd. Een bijzonder project waarbij een deel van de werkzaamheden ter plekke werd uitgevoerd (zoals slopen uiteraard en het passend maken van planken voor de kast) en een deel ter voorbereiding in de werkplaats (zoals het voorbereiden van de keukens). 

Balemans heeft de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Het geven van advies ten aanzien van de verbouwing door onze voorman Ad Jacobs.
  • Slopen van de bestaande vloer (met afschot). Een nieuwe geïsoleerde betonvloer gemaakt.
  • Nieuwe vloer en wanden bekleed met geschaafde en geploegde (vloer)delen. Tweedehands hout.
  • Staldeuren zijn verwijderd.
  • Muur verwijderd in de stal en hiervoor in de plaats een kozijn geplaatst. Tevens zijn in deze wand tweedehands steigerhout verwerkt.
  • Onder de trap is een kast gemaakt, uitrijbaar, zodat optimaal gebruik van de ruimte kan worden gemaakt. De opgeklampte deur is door Balemans in de werkplaats gemaakt.
  • De kast is van vurenhouten balken gemaakt alsmede het onderstel van de keuken.
  • Het aanrechtblad is van eikenhout gemaakt.
  • Van gebruikte steigerhouten planken zijn de deuren voor de keukens gemaakt (zowel binnen als buiten).
  • De vlonder van de buitenkeuken is ook van gebruikte steigerhouten planken gemaakt.
  • Het geplaatste tegelwerk betreft Portugese tegels (zie voorbeeld).

Contactgegevens

Bouwbedrijf Balemans
Hoenderparkweg 14
4838 BK Breda

T 076-5212901
E info@balemans.nl

Kantoortijden: 07.00 - 16.30 uur

Contact opnemen