Restauratie monumentaal pand ‘Mon Plaisir’.

Geleverde diensten

Het torentje van Mon Plaisir in alle eer hersteld.

Bouwbedrijf Balemans heeft met de voltooiing van de restauratie van dit mooie monumentale pand een schitterend resultaat geleverd. Schitterend omdat het pand weer in ere is hersteld. Het torentje is immers weer onderdeel van het pand (zie ook de foto’s van vroeger). De architect verwacht dat het torentje na een blikseminslag is verwijderd. Het dak lag vol met bliksemafleiders, vandaar. Aan de hand van een oude ansichtkaart (zie bijgevoegde scan), waarop het torentje zichtbaar was, zijn de maten voor het nieuwe torentje (ofwel dakruiter) bepaald. Ook waren onder het dak meerdere sparingen in de balken zichtbaar en deze zijn ook gebruikt voor maatvoering. Op basis van de huidige details van de bestaande woning is het torentje nagemaakt door de werkplaats van Balemans. Door de kolommen heen van het torentje is een nieuwe bliksemafleider toegevoegd.

Het stalen traliewerk aan de achterzijde van het pand was door roesten uitgezet. Dit werd zichtbaar in het metselwerk om het traliewerk heen: er ontstonden scheuren in het metselwerk. Het traliewerk is gerestaureerd. De scheuren zijn vervolgens hersteld en opnieuw gestucadoord.

Vroeger lag er een zinken dak op het pand. Door de jaren heen, was dit zinken dak verwijderd en kwam er bitumen voor in de plaats. De oude dakbedekking is verwijderd en hiervoor in de plaats is weer een zinken dak gelegd. Inclusief twee nieuwe dakramen.

Werkzaamheden:

  • N.a.v. ontwerp architect is torentje in de werkplaats van Balemans geprefabriceerd en teruggeplaatst op het pand.
  • Traliewerk achterzijde hersteld inclusief metsel- en stucwerk.
  • Dak, dat bedekt was met bitumen (= het residu van het distillatieproces van aardolie. Het is een waterdicht en plastisch product met een groot hechtend vermogen en wordt daarom gebruikt om daken waterdicht te maken), opnieuw met zink bedekt. Inclusief het plaatsen van twee nieuwe dakramen.

Contactgegevens

Bouwbedrijf Balemans
Hoenderparkweg 14
4838 BK Breda

T 076-5212901
E info@balemans.nl

Kantoortijden: 07.00 - 16.30 uur

Contact opnemen