Restauratie van een boerderij

Geleverde diensten

Een mooie revitalisatie

Een unicum op de website van Bouwbedrijf Balemans. Voor het eerst een project, waar Balemans nog aan werkt, wordt onder Projecten getoond. De reden? Deze restauratie is te mooi om alleen via Social Media te delen. 

Deze week (#40) hebben we meerdere foto's gemaakt. Het project is ook te volgen via een fotoalbum op Facebook. Rob, onze voorman, Chris, Bram en Toon zijn nog steeds bezig met de restauratie van de boerderij in Prinsenbeek.

De werkzaamheden concentreren zich deze week op:

  • Het herstellen van het metselwerk. De originele stenen worden uit de muur gehaald, schoon gemaakt en gesorteerd. Daarna wordt de muur met deze stenen opnieuw gemetseld. Het nieuwe metselwerk moet met de kromming van het bestaande metselwerk meegaan. Een zeer secuur werk.
  • Dak bedekken met riet. Het dak van de boerderij wordt, zoals je duidelijk ziet, met riet bedekt. Een uitermate precies werk. Niet zomaar elk riet kan voor elke positie op het dak worden gebruikt. De rietbedekkers zoeken zorgvuldig de lengte en dikte vooraf uit. Met een kraan en spierkracht wordt het riet op de plek gebracht. De nokken voor het dak liggen ook al klaar. 
  • Het afwerken van de ruimten aan de binnenkant van de boerderij. De contouren zijn helder. De ruimtes worden zichtbaar. Mooi is ook te zien dat de originele constructie terug is geplaatst. Aangevuld met "nieuw" constructiehout. Oud en nieuw naast elkaar. De boerderij is iets groter dan voorheen. Dat kun je mooi zien aan de gebinten die ineens in de ruimte "stoppen". De eigenaren willen dit graag zo houden. Ook zie je een foto met een zwaluw-verbinding: de twee balken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zonder een spijker. Puur door hout.


Wij kunnen niet wachten totdat dit project klaar is. Jullie? 

Contactgegevens

Bouwbedrijf Balemans
Hoenderparkweg 14
4838 BK Breda

T 076-5212901
E info@balemans.nl

Kantoortijden: 07.00 - 16.30 uur

Contact opnemen