Hans en Tonny Nouwens, Breda

Ook na 32 jaar vinden we ons huis nog steeds bijzonder. We hebben het zelf in 1985/1986 laten ontwerpen en bouwen. Helaas is het nooit goed gebouwd. Pas nu Balemans is geweest, is ons huis écht af.

Hans en Tonny Nouwens, Breda

Ook na 32 jaar vinden we ons huis nog steeds bijzonder

We hebben het zelf in 1985/1986 laten ontwerpen en bouwen. Helaas is het nooit goed gebouwd. Pas nu Balemans is geweest, is ons huis écht af. Toentertijd moesten veel zaken die architectonisch waren bedacht, in de bouw worden opgelost. Het was niet eenvoudig om dat goed te doen met al die verschillende hoeken, vormen en aansluitingen. Het blad Eigen Huis & Interieur maakte in 1989 zelfs een reportage over ons ontwerp!

Pas nu Balemans is geweest, is ons huis écht af

Bijna vanaf het begin waren er problemen met vocht

De glazen bouwstenen waren achteraf bezien namelijk helemaal niet geschikt. Het vocht sloeg er doorheen waardoor het stukwerk steeds afbrokkelde. Na een regenbui was het altijd spannend om te zien waar het nu weer had gelekt. Maar met een gezin met drie kinderen en een eigen fysiotherapiepraktijk ontbrak de tijd om te kiezen voor een structurele oplossing. We kozen om de twee jaar voor ‘lapmiddelen’.

Na onze pensionering kregen we meer tijd

We maakten de keuze om hier te blijven wonen. Er moest iets gebeuren; een rigoureuze aanpak! Ook om ervoor te zorgen dat het huis op termijn verkoopbaar is. We nodigden, op advies van onze zoon die inmiddels architect is, drie aannemers uit. Eén daarvan was Bouwbedrijf Balemans. Marc kwam namens Balemans kijken; hij was de enige van alle drie de uitgenodigde bouwbedrijven die echt goed keek en meteen enthousiast was om deze uitdaging aan te gaan.

Ons team

Balemans was weliswaar duurder

Duurder dan de rest, maar dat woog niet op tegen het enthousiasme en het nakomen van alle afspraken. Tijdens het project was er een hele leuke communicatie met de mensen van Balemans maar ook met hun onderaannemers. We maakten op de begane grond een soort van bouwkeet. Aan het einde van de dag ruimde de bouwploeg alles weer netjes op. Voorman Rob was voor ons altijd aanspreekbaar.

Aan het begin hadden we nog wel een strop

Het idee was om alleen het dakleer van de platte daken te vervangen, maar toen de leien dakpannen asbesthoudend bleken te zijn, hebben we gekozen voor een asbestsanering. Het duurde weken voordat de asbestinspecteur het dak vrijgaf, hierdoor moest Balemans steeds de planning aanpassen. Na de sanering brak de goede tijd aan, waarin Balemans met onderaannemers van boven naar onder alle andere projecten met veel aandacht heeft afgewerkt. Helen waar mogelijk op de goede manier, en vervangen daar waar noodzakelijk. De grootste uitdaging was het vervangen van de glazen strip op de begane grond. Glazen bouwstenen waren geen optie meer. Die zijn nu vervangen door doorzichtig HR+++ glas. Aanvankelijk waren we bang voor inkijk, maar nu zijn we vooral content met de lichtheid die door de keuze is ontstaan. We zijn blij met het totale plaatje. Ons huis is af en heeft de eerste stormen en stortbuien zonder lekkages doorstaan. Ook de zilvervisjes die voorheen door de kieren naar binnen kwamen, behoren tot het verleden.

Nooit meer lekkages in deze vrijstaande woning

Breda

Hans en Tonny Nouwens hadden al jaren last van lekkages in hun moderne vrijstaande woning in de Haagse Beemden. Tot een echte oplossing was het nog nooit gekomen, vertelden ze ons.

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.