Ruud en Anneline, Princenhage Breda

Ruud en Anneline wilden bij de uitbouw en verbouw van hun woning vooral ontzorgd worden. “Dat is via Balemans gelukt” zegt Ruud. Samen met Anneline blikt hij terug op het verbouwproces van een deel van de benedenverdieping van hun woning uit 1974.

Ruud en Anneline, Princenhage Breda

Samenwerking interieurbouwer en aannemer

Ruud en Anneline hadden al een uitgewerkt ontwerp voor het creëren van een fijne zitplek in hun keuken. Aan hun interieurbouwer vroegen zij met welke aannemer hij graag zou samenwerken voor de realisatie van de keuken. Ruud: “Martijn van Mosel adviseerde ons Jaco Balemans. De eerste gesprekken met Jaco en Martijn gaven ons het vertrouwen dat het goed zou komen.”

Anneline: “In de uitvoering kun je merken dat deze bedrijven veel samenwerken. Ze lossen issues in het werk voor elkaar op.”

Ruud: “Een andere reden om voor Balemans te kiezen, was dat het aansloot bij onze voorkeur om samen te werken met een lokaal bedrijf. Toevallig kozen diverse buren al eerder bij verbouwingen voor Balemans.”

“We zouden zo weer voor Balemans kiezen”

Het verbouwproces bij Ruud en Anneline duurde zo’n negen weken. Dit resulteerde in een ruimte die Ruud en Anneline als een echte toevoeging aan hun woning ervaren.

Ruud: “Het is zondermeer een fijne ruimte om te zijn. Door de schuifdeur –op maat gemaakt in de werkplaats van Balemans – kun je de ruimte dichtdoen zonder dat je het echt afsluit. En alles is strak afgewerkt. Op ons verzoek zónder afdeklatjes. Dat geeft rust.”

Anneline: “Wij zijn beiden alert op de details. Ook vanuit onze eigen ontwerpachtergrond zijn we pietjes precies. Balemans was begripvol als we actief meedachten. Er is maar een ministukje aangebouwd, maar dit geeft zoveel winst.”

“Balemans is goed in staat om een moderne verbouwing te realiseren”

Geen discussie

Voor Ruud en Anneline was het spannendste moment van de verbouwing de plaatsing van een groot raam aan de achterkant van hun keuken. Anneline: “Dat ging in één keer goed. Echter, één van de andere ramen was net anders geplaatst dan door ons gewenst. Balemans loste het zonder enkele vorm van discussie voor ons op.”

Ruud: “Dennis was als bouwmanager bij ons project betrokken. Hij heeft zelf in de realisatie gewerkt. Vanuit zijn ervaring groeide hij naar zijn huidige rol. Als het anders liep dan gepland, dan zei Dennis ‘maak je geen zorgen, het komt goed’. En dat was ook zo. Je merkt dat hij weet waarover hij het heeft. Ook dat maakt Balemans tot een goede aannemer die kan anticiperen op dingen die anders lopen dan gepland.” 

Kloppende eindplanning

Anneline: “Verbouwen is een gedoe omdat het ingrijpt in je gewone leven. Wat daarin dan helpt, is de manier waarop je samenwerkt. Pieter speelde daarin een belangrijke rol. Zo liet hij ’s avonds de werkplek netjes achter. Ook kwam hij enkele keren op zaterdag bij ons werken om te zorgen dat het bouwproces kon doorlopen als er vertraging was bij onderaannemers. Zo bleef de eindplanning kloppen. We zouden zo weer voor Balemans kiezen.”

Ruud: “Balemans doet veel restauraties van traditionele panden, maar wij hebben ervaren dat zij ook goed in staat zijn om een moderne verbouwing te realiseren.”

Uitbouw en verbouwing benedenverdieping

Breda

Verbouwing woning met keukenrenovatie, Princenhage, Breda

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.