Dirk en Paula, Sportpark I Breda

“Balemans gaf ons het vertrouwen dat we het uit handen konden geven”

Dirk is er eerlijk over: met zijn precieze instelling zou hij het liefst alle verbouwingswerkzaamheden in huis zelf doen. “Maar Balemans gaf mij en mijn vrouw Paula het vertrouwen dat we het proces aan hen uit handen konden geven. We zijn nog altijd blij dat we Balemans kozen voor de verbouwing van de benedenverdieping van ons huis uit 1911.”

Dirk en Paula, Sportpark I Breda

Meer licht en ruimte

De eerste verbouwing van hun woning, vlak na de aankoop, regelden Dirk en Paula jaren geleden zelf. Paula: “We hebben toen zonder aannemer de bovenverdieping aangepakt. Wel met hulp van de vader van Dirk.”

Dirk: “We waren er lang mee bezig. En de tijd en het budget waren relatief snel op! Daarna hebben we de rem gezet op nieuwe aanpassingen. We hadden onze aandacht nodig voor de dagelijkse dingen; ons gezin, het werk en de master die ik volgde.”

Paula: “Tijdens een zomervakantie stelden we onszelf opnieuw de vraag wat we met de benedenverdieping gingen doen. Het was er donker en het tochtte er erg. Mijn grootste wens was meer licht en ruimte.”

Gespecificeerde offerte

Dirk en Paula vragen na die bewuste vakantie een architect uit de buurt om eens met hen mee te denken over het creëren van meer licht en ruimte in huis.

Paula: “Daar kwamen verschillende leuke ideeën uit, waaronder een werkruimte in de tuin in plaats van een opbouw.”

Dirk: “Met het oog op het budget, kozen we ervoor om eerst alles binnen aan te pakken.”

Paula: “Met drie partijen gingen we een offertetraject in, waaronder met Bouwbedrijf Balemans. Van hen kregen we de meest gespecificeerde offerte; zó gedetailleerd en volledig transparant. Dat gaf de doorslag bij onze keuze voor hen. Vervolgens heeft Balemans met ons een lange adem gehad, want er kwam van alles tussen.”

Dirk: “Mooi verhaal, maar ik vertel de korte versie: we zijn tussendoor ook nog getrouwd.”

Doorvragen én luisteren naar de antwoorden

Als de tijd rijp is voor de verbouwing, bereidt Balemans de werkzaamheden voor. Onderdeel van die voorbereiding is een strakke planning. Paula: “De voorbereiding van Balemans was goed. Net als de vragen die Marino (van de werkplaats) en Dennis (uitvoerder) steeds stelden. Regelmatig kwam ik met plaatjes van Pinterest over wat we mooi vonden. Zij vroegen dan door om te checken of we aan alles hadden gedacht. Vervolgens gaven ze aan wat de keuzes (en alternatieven) waren, bijvoorbeeld op het gebied van vorm en dikte. In de uitvoering merkten we dat ze goed luisterden naar onze antwoorden op hun vragen.”

Dé oplossing voor de ensuitekasten

Paula: “Eén van de dingen waar we maar niet uitkwamen, was de afwerking van de ensuitekasten die we door iemand anders lieten bouwen. Daar kregen we echt stress van. Op een bepaald moment was Ian, die normaal bij Balemans in de werkplaats werkt, hier voor het afstellen van een deur die wat klemde. We vroegen hem om ook zijn visie te geven op de afwerking van de ensuitekasten. Ian kwam met dé oplossing: een strakke afwerking met een verspringing. En zo hebben we het ook laten doen.”

Over communicatie en registratie

Dirk: “Je weet nooit wat je bij een verbouwing tegenkomt. Daarom is de communicatie tijdens zo’n proces zo belangrijk. De medewerkers van Balemans, maar zeker ook hun onderaannemers, zijn daar sterk in. Arjan was bij Balemans onze vaste contactpersoon. We konden hem altijd alles vragen, bijvoorbeeld als we tussendoor kwamen kijken naar de vorderingen, maar ook via app was hij goed bereikbaar. Hij luisterde goed naar ons en maakte de vertaalslag naar Balemans zonder maar iets te vergeten.”

Paula: “Tijdens het eerste deel van de verbouwing logeerden we elders, maar dagelijks gingen we wel even kijken.”

Dirk: “Soms hielp ik dan toch met iets mee. Dat werd dan later verrekend met de manuren.”

Paula: “Ze registreren hun werkzaamheden goed. We zijn volledig binnen de begroting gebleven. Naast het doorvragen, het goede luisteren en de kwaliteit van hun werk, is dat ook een reden waarom ik pro-Balemans ben.”

Dirk: “Eens! We hebben Balemans al verschillende keren aanbevolen bij vrienden en kennissen.”

Paula: “We genieten echt van het resultaat, bijvoorbeeld als we ’s avonds samen voor de open haard zitten. Leuke bijkomstigheid: sinds de verbouwing blijft de tv veel vaker uit!”

Meer licht en ruimte na verbouwing woning uit 1911, Sportpark I

Breda

Dirk en Paula wilden onder andere meer licht en ruimte op de benedenverdieping van hun woning uit 1911. We dachten met hen mee over hoe we dat zouden kunnen realiseren.

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.