Jeroen en Suleika, Annevillelaan Ulvenhout

Jeroen en Suleika wilden van hun bergzolder een volwaardige leefruimte maken, met kinderkamer en wasruimte. De verbouwing was tevens het moment om hun huis uit 1966 te verduurzamen.

Jeroen en Suleika, Annevillelaan Ulvenhout

Verstevigen van overspanning

Suleika: ‘Aan de zolder was nog nooit iets gedaan. Het was een wiebelige houten vloer, bereikbaar via een krap zoldertrapje. Echt een bergzolder. Om er een leefruimte van te maken, was het nodig om de vloer te laten verstevigen. Uiteindelijk is er een stalen constructie in gegaan, die de overspanning van zo’n vijf meter kan dragen.’

Meer woongenot en beter geïsoleerd

Bewust kozen we voor één aanspreekpunt

Jeroen: ‘Vanzelfsprekend wilden we dat deze verbouwing kwalitatief goed zou verlopen. Bovendien konden we ons geen vertraging permitteren, mede omdat we elders logeerden. Daarom nodigden we diverse aannemers uit, waarover we via via goede verhalen hadden gehoord. Bouwbedrijf Balemans sprong er voor ons uit qua professionaliteit.’ Suleika: ‘Balemans kwam met de meest uitgebreide offerte, wat vertrouwen gaf.’ Jeroen: ‘Het overleg verliep allemaal soepel.’ 

Meer woongenot en betere isolatie

Suleika: ‘Tijdens de verbouwing was Arjan ons aanspreekpunt. In het begin was het even aftasten hoe de ander in elkaar steekt, maar de samenwerking met hem verliep was fantastisch. Hij dacht heel goed met ons mee, op zowel detail- als afwerkingsniveau. We merkten aan hem dat het plaatsen van de stalen constructie het meest spannende onderdeel van het proces was. Het is immers allemaal volledig maatwerk. Maar hij legde deze zorg niet bij ons; wij hebben ons daar geen enkel moment druk over hoeven te maken. Ook toen Balemans de werkzaamheden moest versnellen, omdat de planning bij sommige onderaannemers anders liep, werden wij daar niet mee belast. Het moest gewoon af.’ 

Jeroen: ‘Bewust kozen we voor één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden. Balemans coördineerde alles; van het contact met de stukadoor tot de installateur. We zijn uitermate tevreden over het proces én natuurlijk over het resultaat.’ 

Suleika: ‘We hebben één keer met alle partijen rond de tafel gezeten. Als er pijnpunten waren, werden die eerst netjes besproken en voorgelegd.  Arjan hield het totaaloverzicht; dat heeft hij uitstekend gedaan. En het grappige is, dat de buren ook zeer te spreken waren over Balemans. Spontaan kregen we daar mooie complimenten over. Ze vonden het bijvoorbeeld fijn dat er geen harde muziek was en ook geen rommel.’ 

Jeroen: ‘Het resultaat? Meer woongenot met een goede slaapkamer voor één van onze kinderen. De dakkapel over de hele breedte van de achterzijde van ons huis geeft veel ruimte, En, voortaan kunnen we rechtop de was doen. We merken ook dat het huis veel beter is geïsoleerd; het waait minder in huis en in de zomer is het binnen minder heet.’

Van bergzolder naar mooie (en verduurzaamde) leefruimte

Ulvenhout

Jeroen en Suleika wilden van hun bergzolder een volwaardige bovenverdieping maken, met een fijne kinderslaapkamer en een functionele wasruimte.

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.