Paul van Wanrooij,

Restaurant Gaudim

"De projectplanning van de verbouwing is super strak verlopen"

Paul van Wanrooij Restaurant Gaudim

In dezelfde periode als dat gemeente Breda het Kloosterplein herinrichtte, was de verbouwing van ons restaurant aan het Kloosterplein. Mijn vrouw en ik namen dit restaurant over toen mijn vader met pensioen ging. Ruim 33 jaar runde hij op deze plaats de Kloostertaveerne, waarvan dertig jaar samen met mijn moeder. Omdat we onze eigen draai eraan wilden geven, ontstond het idee voor een Catalaans specialiteitenrestaurant, waar iedereen kan genieten van de Catalaanse keuken. Voor mensen met alle tijd én voor mensen met enige haast. Zo vlak bij het Holland Casino en het Chassé Theater, is het belangrijk dat mensen ook snel iets lekkers kunnen eten en toch tijdig naar bijvoorbeeld hun voorstelling kunnen. Op basis van onze gedachten over de uitstraling van het restaurant, maakte een ontwerper een impressie. Met dat plan stapten we naar diverse bouwbedrijven in de regio, waaronder Balemans. Met Balemans was er meteen een klik én het vertrouwen dat ze ons van begin tot het eind zouden kunnen begeleiden, tot aan het restaurant zoals we dat voor ogen hadden. Het is aan hun projectplanning te danken, dat het allemaal is gelukt. Die is super strak verlopen, terwijl de kwaliteit van de uitvoering in orde bleef. 

Ondanks onze ruime horeca-ervaring, onder andere als eigenaar van Parc Breda, hadden mijn vrouw en ik geen ervaring met grote verbouwingen. Pas tijdens de bouw beseften we pas echt goed hoeveel verschillende facetten samenkomen in een korte periode. De bouwplanning van Balemans hielp om alles goed op elkaar af te stemmen, maar een rollercoaster was het wel. Om de vergunning rond te krijgen, was het nodig om een korte bouwstop in te lassen en het schets- en bouwplan aan te passen, waarbij onder andere toiletgroepen naar boven zijn verplaatst. Zo’n aanpassing heeft gevolgen voor het hele bouwproces.  Daarom vond ik het fijn dat we wekelijks bij elkaar zaten in het bouwoverleg. Daarin zaten de vakmannen van Balemans (onder wie Ad Jacobs), Jaco Balemans en de diverse onderaannemers. Er was ruimte om elkaar vragen te stellen en alle issues over tafel te laten gaan. 

Tijdens de hele verbouwing heb ik genoten van het vakmanschap van de werklieden. Zoals bijvoorbeeld de tegelzetter heeft gewerkt; zó snel en toch met zóveel precisie. Ik heb veel van het hele proces geleerd en ben supertrots op het resultaat, waarbij het natuurlijk voor Balemans jammer is dat je hun meeste werk niet ziet. Maar het is de basis voor hoe Gaudim is geworden. Een restaurant met een informele en ongedwongen sfeer waar je heerlijk Catalaans kunt eten.

Bouw en bouwbegeleiding restaurant Gaudim in Breda

Breda
Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.