Rob en Sylla, Breda

Een onzichtbare verbouwing, noemen Rob en Sylla, het vervangen van alle boeidelen van hun vrijstaande huis in Ruitersbos (Breda). Want nu die er eenmaal zitten, lijkt het net alsof het nooit anders is geweest.

Rob en Sylla, Breda

Gefaseerde uitvoering van verduurzamen

Rob: ‘Al vanaf het moment dat we dit huis in 2007 kochten, zijn we constant bezig met het doorvoeren van verbeteringen. Dat is overigens geen verrassing, want huizen uit de jaren zeventig zijn niet energiezuinig gebouwd. Wij hebben gekozen voor een gefaseerde uitvoering in het verduurzamen van ons huis. Zo kunnen we de energierekening omlaag brengen en onze eigen ecologische voetafdruk verkleinen. Helemaal energieneutraal zal ons huis nooit worden, maar alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om te doen, pakken we aan.’

Onopvallende verbouwing met impact

‘Een betrouwbaar bedrijf waar het draait om vakmanschap’

Sylla: ‘Bij de laatste twee verbouwingen hebben we Bouwbedrijf Balemans erbij betrokken. En bij de volgende fase zullen we dat ook weer doen. Dan gaat het om het vervangen van de aluminium pui door een houten en het vervangen van het oude dubbele glas op de begane grond. Bij Balemans zijn ze nu vertrouwd met ons huis. Bovendien gaan we via een contact van hen de warmtelekken in ons huis laten detecteren om te bepalen hoe we nog verder kunnen verduurzamen.

Aanleiding voor deze verbouwing was het lekken van de goot aan de achterkant van ons huis. Daardoor ging de balustrade roesten, wat doorsloeg naar het beton. Daar moest iets aan gebeuren. En de bruine schrootjes hebben we nooit mooi gevonden. We wisten al toen we het huis kochten, dat we die ooit eens wilden vervangen.

Via hun website hebben we ons verdiept in de projecten die Balemans zoal doet. Een bezoek aan hun eigen werkplaats en gesprek bij hen op kantoor gaven de doorslag om voor hen te kiezen. Zij hebben kennis van zaken en denken met je mee. Een betrouwbaar bedrijf waar het draait om vakmanschap.’

Geduld, vakwerk en concentratie

Rob: ‘Ik bewonder het geduld dat zij hebben. In projecten als dit maken de mensen die het uitvoeren het verschil door hun vakwerk en concentratie. Nu alle boeidelen zijn vervangen en geschilderd (wat Balemans overigens ook regelde), is het net alsof het altijd zo is geweest. Wat dat betreft, is het een onopvallende verbouwing, maar wel één met impact.’

Verduurzamen vrijstaande woning uit jaren ‘70

Breda

Rob en Sylla waren toe aan de volgende stap in het verduurzamen van hun vrijstaande woning, gebouwd in de jaren zeventig.

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.