Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

Kies bewust je partner!

 05/04/2022

 Jaco

Dat is een prikkelend begin van een blog, geschreven door een renovatie- en restauratie aannemer kun je zomaar denken! Het gaat om je partner in bouwen om misverstanden te voorkomen!

Je hoort veel ontevredenheid om je heen over aannemers en de samenwerking (of vooral juist niet!) die opdrachtgevers ervaren. De samenwerking is tweerichtingsverkeer waarin beiden dus een rol spelen. Hieronder schrijf ik over de aannemerskant van het verhaal en het belang van focus aanbrengen. Aan opdrachtgevers het advies om je goed te verdiepen in hetgeen je zoekt. Je zoekt een aannemer voor je project maar niet elke aannemer is daarvoor geschikt.

Hoe vind ik een partner?

Ga je een badkamer of toilet verbouwen? Komt er een nieuwe keuken en moet de ruimte daarop aangepast worden? Wil je een aanbouw aan je woning of een opbouw? Ga je een nieuwbouwwoning bouwen of kies je voor renoveren van een bestaande woning? Heb je een monument waarmee je aan de slag gaat? Al deze vragen kunnen uiteindelijk resulteren in een andere keuze voor bouwpartner. Vraag rond in je netwerk, kijk in je omgeving, benut de zoekfuncties van internet of put uit eerdere ervaringen. Klinkt soft misschien maar je hebt iemand nodig die thuis is in het soort project waar jij voor staat. Iemand die enthousiast wordt van het soort werk. Zonder de match is de kans op mislukken, een kink in de kabel en miscommunicatie knap groot.

Focus maakt specialisten

Er komen steeds meer specialisten in de bouwketen en dat is een goed teken. Althans, dat is mijn mening. Je kunt niet meer goed zijn in alles zoals vroeger. Focus zorgt ervoor dat je kunt excelleren en dat maakt je een goede bouwpartner.

Vroeger

Mijn vader was gespecialiseerd in alles. Bouwbedrijf Balemans bestaat deze zomer 48 jaar en in de beginjaren waren wij thuis in: nieuwbouw, renovatie, restauratie, onderhoud. We werkten zowel voor particulieren als bedrijven en op de loonlijst stonden timmerlieden, metselaars, een stukadoor, een elektricien en een loodgieter. We konden alles, voor iedereen. Dat werkte goed voor toen en mijn vader stond bekend als een degelijke, betrouwbare en vakbekwame aannemer.

Vakmanschap anno 2022

Nu in 2022 past die kwalificatie nog steeds bij ons: degelijk, betrouwbaar en vakbekwaam. Dat durf ik wel te zeggen van het bedrijf waar ik inmiddels 24 jaar eindverantwoordelijke ben. Met team Balemans focussen wij op renovatie en restauratie voor vooral particuliere opdrachtgevers. We doen dat met eigen timmerlieden, metselaars en een aantal vaklieden in onze ambachtelijke timmerwerkplaats. Die vaklieden krijgen steun van 4 techneuten op kantoor die de projectorganisatie uitrollen. Met onze vakmensen hebben we de sleutel tot verbouwprocessen in handen. Alle andere disciplines die bij bouwen komen kijken zoals installaties, stucwerk, schilderwerk en tegelwerk brengen we onder bij partners van ons. Partners waarmee we vaak al jarenlang samenwerken.

Waar vroeger “samen” met collega’s van Balemans was, is “samen” nu met onze 50 partners van externe bedrijven. Samenwerken aan Bouwen is door de jaren heen onze slogan gebleven waar de weg ernaartoe veranderde!

Tot slot

Neem een specialist in handen na gedegen onderzoek. Iemand die enthousiasme uitstraalt om samen met jou je klus te klare. Dat maakt dat je een goede start hebt in projectvoorbereiding en uitvoering.

 

Jaco Balemans

 

Websites die je kunt bezoeken tijdens je voor-onderzoek:  Vakgroep Restauratie - Bouwgarant - ERM

 

Meer blogs laden

Blog

Vraag tijdig je woonhuissubsidie op onderhoud / restauratie aan (tussen 1mrt en 30apr)!

Lees deze blog
Blog

Verwarmen van een aanbouw of opbouw

Lees deze blog
Blog

Help, ik wil mijn huis verbouwen! Deel I: Hoe krijg ik een aannemer zo ver dat hij mijn huis wil verbouwen?

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.