Met liefde voor het vak

Bouwbedrijf Balemans is een middelgroot aannemersbedrijf in Breda. Sterk in de uitvoering en organisatie van verbouwingen, restauraties, renovaties en ambachtelijk timmerwerk. Aangesloten bij Bouwgarant. Wij combineren traditioneel vakmanschap met een eigentijdse bedrijfsvoering. We werken met een hecht team van betrokken vakmensen met liefde voor het vak.

We hebben zo’n 30 medewerkers in vaste dienst. Onze thuisbasis is Effen, aan de rand van Breda. Het moderne kantoorpand en de ruime werkplaats zijn onze visitekaartjes. Hier liggen de fundamenten van het bedrijf en hebben we volop de ruimte. Iedere morgen vertrekken vanaf hier alle blauwe Balemans-busjes met onze mensen en benodigde materialen.

De focus van Bouwbedrijf Balemans ligt op bestaande bouw, zoals renovatie en restauratie, en specifiek timmerwerk uit de machinale werkplaats.

Afspraak is afspraak

Onze werkwijze is transparant. We delen onze kennis en informatie met jou als klanten. Onze aansluiting bij Bouwgarant en Vakgroep Restauratie geeft jou optimale zekerheid en garantie.

Persoonlijk contact

We overleggen, denken mee en adviseren. Hoe beter we weten wat jij wilt, des te beter kunnen we daarop inspelen en des te mooier is het eindresultaat.

Kwaliteit en vakmanschap

Elk project, klein of groot, krijgt de aandacht die het verdient. We willen dat het werk dat we afleveren gewoon goed is. Balemans denkt als bouwpartner met je mee; bij een complete verbouwing, restauratie maar ook bij een kleine onderhoudsklus.

Respect voor mens, materiaal & omgeving

Wat we doen moet goed zijn. Ook op de lange termijn. Al het afval wordt op ons terrein zoveel mogelijk gescheiden afgevoerd. In ons werk passen we energiebesparende oplossingen toe of adviseren daarover. We zijn aangesloten bij Bespaar Lokaal.

Onze werkwijze

Bij Balemans vinden we het belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent bij je verbouwing, renovatie of restauratie. Onze gestructureerde en heldere werkwijze geeft duidelijkheid tijdens het hele traject. Dat begint al voordat we starten. Want als je weet wat je mag verwachten, voorkomt dat teleurstelling. Daarom overleggen we regelmatig met je en houden we je op de hoogte van de voortgang.

Lees meer

Ons Team

Ons team bestaat uit een fijne groep vakmensen. Goed opgeleid en met een flinke dosis ervaring. We vinden het belangrijk dat onze mensen hun werk goed en netjes uitvoeren, daarnaast schenken we veel aandacht aan een goede communicatie met jou als klant. 

Lees meer

Vakorganisaties

Balemans is aangesloten bij een aantal belangrijke vakorganisaties zoals de Vakgroep Restauratie en Bouwgarant. Zij toetsen ons regelmatig op vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Het geeft jou als klant zekerheid en garantie. 

Meer lezen over Vakgroep Restauratie

Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit

Wij gaan altijd voor de beste kwaliteit. Dat merk je aan de benadering van ons werk en aan hoe we zijn georganiseerd. Maar ook aan onze materiaalkeuze en het werken met alleen maar vakbekwame medewerkers. We zijn een ambachtelijk bedrijf met een moderne organisatie. Overleg en communicatie vinden we belangrijk. We denken met je mee en zetten jouw wensen om in een prachtig eindresultaat. Natuurlijk passend bij je budget.

Trots op ons werk

We werken zowel voor particuliere als zakelijke klanten, voornamelijk in de regio Breda. We richten ons volledig op de bestaande bouw en hebben veel ervaring met renovatie- en restauratieprojecten. Door de jaren heen herstelden we heel wat oude panden in ere. We zijn sterk in de organisatie van onze projecten, zowel groot als klein. Bekijk onze projecten en lees wat onze klanten van ons vinden.

Nieuwsgierig naar onze filmpjes over de vakmannen? De werkplaats, metselaars en timmerlieden zijn gefilmd. #trots #passie

Bouwen is emotie

Piet Balemans startte in 1974 het aannemingsbedrijf samen met zijn broer Frans. In 1989 besloten de beide broers in goede harmonie uit elkaar te gaan. Piet ging verder met Bouwbedrijf Balemans en richtte zich steeds meer op verbouwingen en onderhoud.

In 1999, het jaar dat Bouwbedrijf Balemans 25 jaar bestond, overleed Piet -veel te vroeg- op 52 jarige leeftijd. Zoon Jaco nam het bedrijf van zijn vader over en zet tot op heden succesvol alle werkzaamheden voort.

Piet is nog steeds aanwezig op kantoor. Op een glazen wand van de overlegruimte is een foto geplakt van een bouwtekening, die Piet zelf heeft getekend.

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.