Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

Uitgelicht

In hartje Breda staan 23 monumenten te verkrotten, maar wat kun je er aan doen?

Met ongeloof las ik het artikel met deze titel erboven in BN De Stem. Het kan toch niet waar zijn dat eigenaren dit laten gebeuren? Ik ben een fervent lezer van het plaatselijke nieuws. Kreeg van mijn ouders het lezen van De Stem met de paplepel ingegoten. Het landelijke en wereldnieuws neem ik via de krant tot me en het plaatselijke nieuws heeft altijd mijn bijzondere aandacht. Ik heb interesse in wat in mijn directe omgeving gebeurt. Als persoon en beroepsmatig.

Brandwerendheid en rookwerendheid helaas nog lang niet vanzelfsprekend!

Lees deze blog

Vaklieden gezocht!

Lees deze blog

Verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving. Deel 2

Lees deze blog
Uitgelicht

Verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving

Hoe zorgen we ervoor dat wij als eigenaren van de woningen die we bewonen een bijdrage leveren aan verduurzamen van onze samenleving? Dat we de aarde door kunnen geven aan onze kinderen en kleinkinderen op een verantwoorde wijze? Maar ook praktisch: hoe zorgen we ervoor dat de energielasten die we maandelijks betalen en van ons levensonderhoudsbudget af gaan, dalen en hoe zorgen we voor een geriefelijk klimaat in onze woning?

Betrokkenheid en liefde bij panden en projecten

Lees deze blog

Onderhoud aan monumenten: kies secuur je partners!

Lees deze blog

We staan geparkeerd? Echt niet!

Lees deze blog
Uitgelicht

Doet de bestaande bouw dan niets aan het milieu?

Mijn vorige blog ging over problematiek en regelgeving die speelt bij nieuwbouw collega’s van ons: PFAS, stifstof en BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Met name de eerste twee leggen de nieuwbouwproductie plat. Je krijgt de indruk dat de nieuwbouw de klappen krijgt én de (energie)lat er hoog ligt en dat bestaande bouw hiervan gevrijwaard wordt. In deze blog daarover meer!

BENG, stikstof, PFAS in relatie tot renovatie en restauratie

Lees deze blog

Op de overgang van 2019 naar 2020 vakmanschap voor het voetlicht

Lees deze blog

Nationaal Monumenten Congres 2019: respect voor vrijwilliger en vakman

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.