We zoeken niet 1 timmerman, maar wel 3! Hoe dat zo? Het verhaal bij onze vacatures

Als je timmerman bent, in de regio Breda woont en graag dicht bij huis wilt werken, dan hebben we goed nieuws voor jou: we zoeken timmermannen erbij! Ervaren en minder ervaren. Drie van onze ervaren timmermannen Balemans gaan ergens anders werken of doen dat al. Hadden ze het niet naar hun zin dan? Ja dat wel, maar… Bas, Marco en Pieter hebben een goede reden om bij ons weg te gaan. Dat vinden we jammer. Heel erg jammer, maar we snappen het wel. Daarom zijn we blij dat we hun verhaal mogen delen.

Bas

Bas kennen we al meer dan vijf jaar. Het praktijkdeel van zijn opleiding aan Bouwschool Breda volgde hij bij ons. Daarna kreeg hij een vast contract. Binnenkort gaat Bas volledig in het bedrijf van zijn vader werken.

Bas: “Het leuke bij Balemans vond ik het afwisselende werk en de leuke collega’s aan wie je alles kunt vragen. Door goed naar anderen te luisteren, heb ik bij Balemans veel ervaring opgedaan waardoor ik steeds meer werkzaamheden zelfstandig kan doen. Ook werd altijd goed met mij meegedacht. Balemans is een goede baas! Toch ga ik nu in het eigen bedrijf van mijn vader werken. Ook in de bouw, maar net wat anders, namelijk het plaatsen van zonwering, garagedeuren, overkappingen. Voornamelijk van aluminium. Door nu al in het bedrijf van mijn vader te gaan werken, kan ik meegroeien met het team van op dit moment drie medewerkers. Als ik het bedrijf ooit wil overnemen, moet ik niet pas over tien jaar gaan meewerken in de zaak. Dus vandaar mijn keuze, maar de gezelligheid van de collega’s bij Balemans ga ik zeker missen.”

Marco

Ook Marco volgde het praktijkdeel van zijn opleiding aan Bouwschool Breda bij ons, kreeg daarna een vast contract én koos ervoor om in het bedrijf van zijn vader te gaan werken.

Marco: “De behoefte om zelfstandig te werken, zat er altijd al in. Daarom heb ik in de avonduren mijn diploma aannemerij gehaald. Volgens mijn vader was het beter om eerst elders ervaring op te doen. Ik ben blij dat Balemans mij die kans gaf. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd; het vak maar ook om zelfstandig te werken. Bij Balemans leer je om te denken in oplossingen. Snel schakelen en door! De sociale contacten ga ik zeker missen, maar voor mij is het nu het moment om over te stappen. Doordat ik bij Govers Houtbewerking Chaam mijn eigen werk aanneem, ben ik net wat flexibeler en kan ik het combineren met het bouwen van een huis voor mezelf in Chaam. Ik zou gek zijn als ik die kans liet liggen.”

Pieter

Pieter stapte acht jaar geleden bij ons binnen voor een bak koffie en om naar werk te vragen. Enige tijd later belden wij hem omdat we werk hadden voor een extra ervaren timmerman. De meeste timmermannen die bij ons werken, wonen in de buurt van Breda. Pieter kwam uit Dussen en moest dus al verder reizen. Met een vriendin die in de provincie Utrecht woont, wordt de reisafstand nu wel erg lang. Daarom geven wij hem de ruimte om ander werk te gaan zoeken.

Pieter: “Wat dat betreft, is het geen moeilijke keuze om Balemans op termijn te gaan verlaten. Ik sta elke dag om 5 uur op en ben pas tegen half 7 thuis door het vele reizen. Als ik dichter in de buurt van mijn vriendin kan gaan werken, blijft er meer tijd over voor een sociaal leven. Dat is voor mij de enige reden om iets anders te gaan zoeken. Bij Balemans heb ik het altijd goed naar mijn zin gehad, door het afwisselende werk in de bestaande bouw maar zeker ook door de fijne collega’s. En doordat je bij klanten in huis werkt, heb je direct contact met de klant. Je weet voor wie je aan het werk bent!”

Zin om als timmerman bij Balemans te komen werken?

Lijkt Balemans je een bedrijf waar je graag aan de slag gaat? Bekijk bijvoorbeeld onze vacature timmerman in Breda, leer ons beter kennen en werk een dag mee. 

Langskomen? Gewoon doen! Dat kan ook buiten werktijd. 

App, bel of mail Jaco Balemans wanneer het jou uitkomt: 06-51 36 27 63/ jaco@balemans.nl of check onze actuele vacatures op de werken-bij-Balemans-website. 

Check de actuele vacatures op onze website

Meer blogs laden

Blog

Ga naar buiten

Lees deze blog
Blog

Verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving. Deel 2

Lees deze blog
Blog

Een uitkomst voor eigenaren van woonhuismonumenten: www.monumenten.nl

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.