Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

Nieuwe energie!

 15/11/2021

 Jaco

Dit blog gaat niet over fossiele brandstoffen of over duurzamere brandstoffen. Dit gaat over mensen en de energie die zij met zich meenemen en overdragen! Ik ben blij dat ik in staat ben om die energie om me heen te voelen. Die energie is brandstof voor mijn motor!

Energie van Bouwschool Breda

Vrijdag 5 november 2021 waren Bas van Steenhoven (vakman in opleiding bij Balemans) en ik bij de Bouwschool Breda. Daar was een open avond voor leerlingen in het vmbo die een carrière in de techniek overwegen. Leren en werken door 4 dagen werken in het bedrijfsleven en 1 dag naar school in een bbl-2 of bbl-3 traject. Zo’n 250 bezoekers, 250 maar liefst! Techniek zit in de lift en dat is in Breda zeker te danken aan de energie van de Bouwschool Breda. Erik Colijn en zijn team bouwen aan een bouw- en techniekcentrum waar je de hele breedte van bouwgerelateerde beroepen kunt leren. De energie die zij steken in voorlichten, opleiden, vernieuwen is aanstekelijk!

 

Energie rondom functie projectcoördinator

In januari 2022 start een nieuwe projectcoördinator bij Balemans. Een ervaren man die ons team komt versterken. Na een intensieve campagne voor het werven van kandidaten heb ik ongeveer 10 gesprekken mogen voeren met mannen die de veelzijdigheid van de functie als grote uitdaging zagen, in combinatie met de daaraan gekoppelde verantwoordelijkheid. Stuk voor stuk mooie gesprekken met gepassioneerde mensen. De gesprekken hielpen me de functie verder in te richten. Ik ben er trots op dat we kort na de jaarwisseling versterking krijgen van een jonge professional!

Behoefte aan jonge energie van junior projectcoördinator

We richten onze pijlen nu nog op iemand die als junior projectcoördinator bij Balemans wil starten. Een jonge hbo-er, iemand die begonnen is aan de duale opleiding, dat is onze insteek. Ons technisch kantoorteam met Marc, Dennis, de nieuwe projectcoördinator, en ik kan jonge energie gebruiken.

Onze hele organisatie is doorspekt met opleiden en ontwikkelen. We hebben 7 medewerkers met 25+ dienstjaren maar ook 8 medewerkers die in een leerwerktraject zitten. De 13 anderen completeren het aantal van 28 medewerkers en zorgen voor de groepsdynamiek van ervaring, overwegen, degelijke kennis, jeugdig enthousiasme en vernieuwing. Het verveelt nooit.

Energie tijdens opleiding

Voor mij persoonlijk haalde ik nog energie op tijdens een opleiding die ik volgde. NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren. Dat deed ik in Limmen bij NTI-NLP. Wat een energie brengen de trainers in de groep en wat een energie komt er uit zo’n groep. Een hechte club van mensen waar ik in 5 blokken van een aantal aaneengesloten dagen onderdeel van uitmaakte. En ondanks dat de opleiding is afgerond, maak ik nog steeds deel uit van de groep. Werken aan jezelf maar met elkaars hulp en steun. Heel bijzonder hoe ik de steun van de groep voel in mijn dagelijks handelen als onderdeel van mijn ontwikkeling.

Met energie afsluiten en doorgaan

Met nieuwe menselijke energie gaan we de laatste weken van het jaar 2021 tegemoet én bereiden we ons voor op 2022. Ik vind het mooi, de energie van de mensen om me heen te voelen. En wens ieder dit leest een vergelijkbare energie toe.

 

 

Jaco Balemans

Meer blogs laden

Blog

Nationaal Monumenten Congres 2019: respect voor vrijwilliger en vakman

Lees deze blog
Blog

Help, ik wil mijn huis verbouwen! Deel III: hoe vind ik een goede partner?

Lees deze blog
Blog

Daarom werkt Arjan bij Bouwbedrijf Balemans!

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.