Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

Aannemers in het verdomhoekje

 01/08/2022

 Jaco

Wat maakt dat gemakkelijk een schuldige aangewezen wordt? Waarom aannemers in het verdomhoekje zetten? Lees hieronder waar ik over praat en oordeel zelf…

Bijna bouwvak

Misschien komt het omdat ik bijna vakantie heb. Nog 1 week werken en dan 3 weken vrij. Ik kijk ernaar uit. Ongetwijfeld heb ik wat langere tenen dan normaal gesproken. Ik wind me op over het gemak waarmee wij aannemers weggezet worden als prutsers, als onprofessionele mensen.

 

Directe aanleiding voor mijn blog is een tweetal reclamespots van juristencollectieven of rechtsbijstandverzekeringen. De reclamespots gaan ervanuit dat wanneer je gaat verbouwen je beter eerst een jurist inschakelt en dan pas een aannemer. Dat is de trigger die het mij geeft althans.

Er zijn zoveel goede bouwers, zoveel goede collega’s

Aannemers die met hart en ziel een mooi project willen realiseren en willen bijdragen aan levensgeluk van de opdrachtgevers. Ik kijk vooral naar de particuliere markt omdat dat onze hoofdmoot is bij Bouwbedrijf Balemans. Ik zie dat wij bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze klanten.

 

Ik heb thuis geleerd dat wanneer je met je wijsvinger naar een ander wijst dat alle andere vingers naar jezelf wijzen. Het is natuurlijk makkelijk om een ander de schuld te geven, de schuld bij een ander te leggen.

Mijn belangrijkste tip: kijk in de spiegel!

Als consument heb je zoveel mogelijkheden om een beeld te vormen van een aannemer. De technologische ontwikkelingen maken dat je op internet een goed onderzoek kunt doen. Daarnaast zijn er vast buren, kennissen of familie met ervaring.

 

Doe als consument goed je onderzoek. Verdiep je in mogelijke partners en zoek de juiste partner voor jouw project. Voorkomen is beter dan genezen.

Tot slot een paar tips:

  • Zoek één of meerdere mogelijke bouwers voor jouw project.
  • Ga kennismaken en ontdek met wie je te maken hebt en of er een persoonlijke klik is.
  • Ga dan in op technische inhoud en spreek af hoe de scope van het werk en begroting tot stand komen.

 

Beoordeel op basis van deze punten de samenwerking met de bouwers en neem je besluit. Bouwen moet een feestje zijn, een feestje zonder juristen!

 

Jaco Balemans

Meer blogs laden

Blog

Kan AI iets zinnigs schrijven over ons mooie ambachtelijke restauratievak?

Lees deze blog
Blog

In hartje Breda staan 23 monumenten te verkrotten, maar wat kun je er aan doen?

Lees deze blog
Blog

Winnen en maken van natuurleien

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.