Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

Een uitkomst voor eigenaren van woonhuismonumenten: www.monumenten.nl

 06/04/2023

 Jaco

Toen ik nalas wat ik in deze blog schrijf over de website www.monumenten.nl bedacht ik dat het gewoon een ordinaire reclameboodschap is voor die website. En dat is het ook!

Als kleine bouwer met 30 medewerkers in vaste dienst, werkend voor vooral particuliere opdrachtgevers, is ons bedrijf Bouwbedrijf Balemans uit Breda vaak de adviseur en uitvoerder van renovatie en restauratie van woonhuizen. Ik merk dat wij onze opdrachtgevers door verwijzen naar de site www.monumenten.nl een snelcursus Monumenten aanreiken!

Onder de naam van de site, www.monumenten.nl, prijkt de pay off Wegwijs in Monumentenland. Met recht plaatsen ze die zin eronder.

Voor particuliere opdrachtgevers een verademing: op één site vind je alles dat je nodig hebt wanneer je eigenaar bent van een woonhuismonument!

 

Het volgende hoofdstuk schrijven in de geschiedenis

Want eigenaar van een woonhuismonument word je niet omdat je dol bent op regeltjes of op beperkingen. Je bent verliefd op het pand, op de plek en ziet jezelf, al dan niet met een gezin, erin wonen. Jij wil het volgende hoofdstuk schrijven in de geschiedenis van dit pand!

Lang leve het internet dat ervoor zorgt dat informatie beschikbaar is!

 

www.monumenten.nl maakt informatie die beschikbaar is over monumenten, en dat is veel, toegankelijk. Er is enorm veel informatie beschikbaar, jarenlang onderzoek, over gemeentelijk-, rijks- en provinciale monumenten. Zij hebben ervoor gezorgd dat je op een snelle en voor leken begrijpelijke wijze je de materie eigen kunt maken.

 

geweldig platform voor specialisten en gebruikers

Het Restauratiefonds is de initiatiefnemer van deze website. Zij brengen kennis samen en daarnaast brengen ze gebruikers samen die gedachten, ervaringen en kennis uitwisselen.

Het platform brengt specialisten bijeen en gebruikers. Het moet gek gaan wil je voor je vraag geen antwoord vinden via www.monumenten.nl .

 

Paar voorbeelden:

  • Waar moet je rekening bij houden wanneer je begint aan een monument, de aankoop?
  • Hoe financier je de aankoop?
  • In stand houden van het monument dat je eigendom is.
  • Subsidie op onderhoud of restauratie van je Rijksmonument.
  • Energietransitie en de grotere vraagstukken. De hoofdlijnen.
  • Wat kun jij doen om je monument te verduurzamen? De praktische tips.
  • Waar vind ik de specialisten die aan mijn pand kunnen werken.

tip:

 

Jaco Balemans

Meer blogs laden

Blog

Hoe nu verder met monumentenonderhoud aan particuliere woningen?

Lees deze blog
Blog

Kazernekwartier: een nieuw leven voor de marechausseekazerne

Lees deze blog
Blog

Nieuwe energie!

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.