Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

Vaklieden gezocht!

 07/04/2021

 Jaco

Uitingen te over die je voorbij ziet komen. In de bouw worden volop vaklieden gezocht en elk bedrijf geeft daar op een eigen manier een invulling aan.

Zo hebben wij bij Balemans onze vacatures tegenwoordig op een Werken-bij-Balemans website staan. Van één van onze partners in E-installatie, Jacobs Elektro Groep, ook hier in Breda gevestigd, zie ik de roep om vaklieden op digitale billboards!

Ervaren, zij-instromers en jongeren

Bedrijven in de bouw, bouwers en installateurs, zoeken de markt af naar ervaren mensen, zij-instromers en jeugd. In al die geledingen kunnen geïnteresseerden aan de slag wanneer zij willen. Sectorbreed zijn de ervaren mensen er al, zetten we in op behoud van die ervaren vaklieden, en moeten we nu inzetten op werven van zij-instromers en nieuwe aanwas onder de jeugd. Ik schrijf MOET omdat er een enorme opgave is in Nederland voor het bouwen van nieuwe woningen én het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad en bedrijfspanden.

De bouw- en installatiebranche is gewoon leuk om in te werken!

Wij merken dat in ons bedrijf onder de jeugd. We werken intensief samen met de Bouwschool Breda en hebben doorlopend jong talent in opleiding, die op 16, 17-jarige leeftijd bewust kiezen voor de bouw. Ze krijgen bij ons de praktische bagage voor een loopbaan in de bouw en velen blijven -wanneer ze zich lekker voelen bij ons- werken. Bij ons zorgt dat voor een goede balans in ervaring en jeugdige voortvarendheid!

Zij-instromers zijn van harte welkom in onze branche!

Heb je het idee een verkeerde keuze gemaakt te hebben in opleiding of in loopbaanontwikkeling dan biedt de bouw je voldoende kansen. Ik merk dat de waardering voor het werken met je handen (en je hoofd natuurlijk want dat kan niet zonder elkaar!) in plaats van slechts met je hoofd, terugkeert. Het ambacht, het iets kunnen bouwen in welke vorm dan ook, is aan een terechte revival bezig!

Wil je werken bij Balemans?

Het is niet alleen werken met je hoofd en je handen

Het is ook werken met je hart. Een loopbaan is een serieus onderdeel van je leven wanneer je ziet hoe veel tijd je eraan besteedt. Het begint met werken met je hart, doen wat je leuk vindt en waar je uitdaging in ziet. Dat maakt dat je je ontwikkelt en dat de dagen voorbij vliegen. Wie wil dat niet: fluitend naar je werk!

Dat is een mooie afsluiter: bevlogen mensen gezocht voor de bouw! 

Jaco Balemans, 
Directeur/ eigenaar Bouwbedrijf Balemans

Meer blogs laden

Blog

Van projectplan naar uitvoering

Lees deze blog
Blog

Betrokkenheid en liefde bij panden en projecten

Lees deze blog
Blog

Ga naar buiten

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.