Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

45 jaar Bouwbedrijf Balemans

 03/09/2019

 Jaco

Das een hele tijd! Reden voor mij om daar met de medewerkers aandacht aan te schenken.

Op vrijdag 23aug19 stonden we stil bij 45 jaar Balemans

We zijn gewend om vooruit te kijken en redeneren dat stilstand achteruitgang is. Vooruit kijken naar hoe de markt zich ontwikkelt, vooruit kijken naar verstevigen van vakmanschap, vooruit kijken naar van alles. Op 23aug lieten we de toekomst even voor wat ie is en keken we terug.

In de zomer van de verloren WK-voetbalfinale tegen West-Duitsland, 1974, werd Bouwbedrijf Balemans geboren. Vanaf de 1e helft van augustus 1974 timmeren en metselen we aan de weg. 

In 45 jaar bouw je een aardige lijst van projecten op

Aardige lijst: zeg maar gerust indrukwekkend! We vroegen een aantal mensen, Marino, Marco, Rob, Rob en Ad, met een lange staat van dienst om de projecten te noemen die hen bijstaan. Bijstaan om wat voor reden dan ook.

Zo’n top 3 mocht ik ook opstellen. Ik kwam tot de conclusie dat emotie een belangrijk ingrediënt is in mijn werk. Mooie constatering: het terugkijken is niet alleen op je werk maar ook op jezelf als persoon.

In een tweetal paardenkoetsen

Van Stalhouderij Joosen bracht de reis ons langs 3 horecagelegenheden waarbij we bij de verbouwing(en) betrokken waren. Café Dennenlucht aan de Heistraat in Effen was de het startpunt van de middag. Het was  daar waar Balemans huisaannemer was vanaf het begin van Balemans! Het vroegere familiebedrijf Koeken liet alle verbouwingen aan Balemans over. De nieuwe exploitanten zetten er in op kinderen die met ouders en grootouders op bezoek komen: een succes.

Halverwege borrelden we bij Gaudim waar zoon Paul de zaak van vader Cees van Wanrooij overnam. Van pannenkoekenhuis werd het een Catalaans restaurant. Prachtige gerechten en heerlijke ambiance.

En we eindigden in Princenhage

Bij Aogse Markt waar Ben Sprenkels en Will Hense met hun team 3 en binnenkort 4 zaken op de markt runnen. Alle drie de zaken hebben een ziel, je voelt de betrokkenheid van eigenaar en medewerkers en ziet een langetermijnvisie die ze tot een succes maakte en maakt.

We voorzagen om 15 projecten te zien langs de route met de paarden

Wat bleek? Er lagen aan de route meer van onze projecten en in de zijstraten die we passeerden idem dito. Het werden er zeker 50. De collega’s verdrongen elkaar om verhalen te vertellen. Verhalen over het werk, verhalen over de samenwerking met opdrachtgevers, leveranciers en onderaannemers. Terugkerende opdrachtgevers en leveranciers en onderaannemers waar we al jaren mee samenwerken. Uitstappen op Grote Markt en op de Ginnekenweg bleek gevaarlijk: we kunnen blijven vertellen!

We raakten niet uitgepraat

Niet op de dag zelf en niet in het weekeinde erna. Afgelopen vrijdag spraken we er nog over bij de toolboxmeeting die we maandelijks hebben bij ons in de werkplaats. Maar het is weer tijd om vooruit te kijken. Naar de volgende 5 jaar waarna we het 50 jarig bestaan mogen vieren. Dan nemen we weer de gelegenheid om terug te kijken. Voor nu: aan de slag!

Fotografie: Ron Huizer.

Meer nieuws over ons 45-jarig bestaan

Meer blogs laden

Blog

Wat is de rol van een aannemer nog met al zijn onderaannemers die het werk doen? Deel II

Lees deze blog
Blog

Daarom werkt Rob bij Bouwbedrijf Balemans!

Lees deze blog
Blog

Vaklieden gezocht!

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.