Meer licht en ruimte na verbouwing woning uit 1911, Sportpark I

Breda

Dirk en Paula wilden onder andere meer licht en ruimte op de benedenverdieping van hun woning uit 1911. We dachten met hen mee over hoe we dat zouden kunnen realiseren.

Het aanbrengen van een lichtstraat, een aangepaste achterpui (met hoge ramen) en het vervangen van een keukenraamje door grote ramen boden uitkomst. Daarnaast waren er tal van andere werkzaamheden die we voor hen mochten uitvoeren, zoals het metselen van een buitenmuur.

Meer licht, ruimte en wooncomfort

Naast de behoefte aan meer licht en ruimte, wilden Dirk en Paula het wooncomfort in hun woning vergroten. In de herfst en winter hadden zij namelijk veel last van tocht. We hebben daarvoor de vloer in de woonkamer en keuken opengebroken en geïsoleerd. Dit in combinatie met het aanleggen van nieuwe leidingen waardoor onder andere de watermeter, die midden in de kamer zat, verplaatst kon worden naar een logischere plek in huis. Ook alle elektra is vernieuwd. Daarbij hebben we rekening gehouden met hun wens om in de toekomst nog een werk-/ontspanruimte te creëren in hun diepe achtertuin. Alle leidingen naar die toekomstige plek zijn al doorgetrokken.

Ensuitekasten

Eén van de dingen waar Dirk en Paula mee in hun maag zaten, was de afwerking van de ensuitekasten in de voorkamer. Deze kasten waren door iemand anders gemaakt. Toen Ian, één van onze medewerkers in onze werkplaats, bij hen op locatie was voor enkele afstelwerkzaamheden, vroegen Dirk en Paula hem naar zijn idee voor de afwerking. Hij kwam voor hen met de geniale oplossing: namelijk een strakke afwerking met een lichte verspringing.

Opvallend metselwerk

Ook bij het opnieuw metselen van een erfafscheidingsmuur waardeerden Dirk en Paula de manier waarop onze medewerkers met hen meedachten. Francois verzorgde het metselwerk bij Dirk en Paula: “Dirk regelde zelf de stenen voor de muur en had al ideeën over het metselverband. Zonder voeg vond ik het metselwerk er al heel mooi en authentiek uitzien. Natuurlijk hadden ze alsnog voor een voeg kunnen kiezen, maar ze vonden het net als ik mooier om het zo te laten. Het metselwerk komt op deze manier mooi tot zijn recht.”

Fotografie: Ron Huizer

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

“Balemans gaf ons het vertrouwen dat we het uit handen konden geven”

Dirk is er eerlijk over: met zijn precieze instelling zou hij het liefst alle verbouwingswerkzaamheden in huis zelf doen. “Maar Balemans gaf mij en mijn vrouw Paula het vertrouwen dat we het proces aan hen uit handen konden geven. We zijn nog altijd blij dat we Balemans kozen voor de verbouwing van de benedenverdieping van ons huis uit 1911.”

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

 • Aanpassen meterkast
 • Leggen van nieuwe leidingen (ook naar toekomstige werk-/ontspanruimte in de tuin)
 • Openbreken, isoleren en vernieuwen vloer begane grond
 • Plaatsen lichtstraat
 • Aanpassen achterpui, met meer beglazing
 • Afwerken van ensuitekasten
 • Aanpassen open haard
 • Timmerwerkzaamheden
 • Metselen buitenmuur als erfafscheiding
 • Stuken van achtergevel
 • Isoleren dak
 • Plaatsen zonnepanelen
voor
na
voor
na

Aanpassen ensuitekasten en open haard

voor
na
voor
na

ensuitekasten en achterpui

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.