Verbouwen en verduurzamen gaan steeds vaker samen

Tilburg-Noord

De meeste verbouwingen die we uitvoeren, zijn in de regio Breda. Uitzonderingen bevestigen de regel, zoals de verbouwing van het huis van Abco en Geert in Tilburg-Noord.

Verbouwing in Tilburg

De wijzigingen in hun keuken waren technisch behoorlijk uitdagend. Zo moest er als het ware een ‘hap uit de hoek’ van hun huis worden genomen op de plaats waar de uitgebouwde keuken zou komen. Dat betekende grote constructieve aanpassingen in twee dragende muren, namelijk de buitenmuur en de muur tussen de bestaande keuken en inpandige garage. Het op grote hoogte plaatsen van glas in de bestaande overstek verliep soepel doordat onze glaszetter gebruikmaakte van een glasrobot.

Match tussen opdrachtgever en ons team

We proberen bij elke verbouwing een goede match te maken met de juiste vakman. Voor de verbouwing van het huis van Abco en Geert voorzagen we een goede match met onze verantwoordelijk vakman Arjan. Dat pakte goed uit. Zowel technisch als persoonlijk. Om samen te verbouwen, is de klik minstens net zo belangrijk. Die wederzijdse klik was er.

Arjan: ‘Al na twee dagen ontdekten we dat rijden in de spits naar Tilburg geen goed plan was. In overleg met Arjan en Geert begonnen we – om de drukte voor te zijn - eerder dan gewoonlijk en waren we vaak al om 07.15 uur bij hen op de oprit. Het is lekker beginnen als de terrasverwarming dan al voor je aan staat. Vaak dronken we met hen samen een bak koffie in de caravan die zij hadden omgebouwd tot keuken met alles erop en eraan. Zo konden we met Abco en Geert meteen alle werkzaamheden doorspreken. Handig omdat zij zelf ook graag meewerkten. In de planning had projectbegeleider Dennis daar rekening mee gehouden, door de werkzaamheden die zij zelf wilden doen rond het weekend te plannen. Door iets meer tijd te nemen voor de ruwbouw, verliep dat zonder stress.’ 

 

Fotografie: Ron Huizer

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

“Balemans biedt ruimte om te participeren tijdens de bouw”

Toen Abco en Geert Bouwbedrijf Balemans benaderden, hadden ze helder in hun hoofd hoe de uitbouw van hun keuken eruit moest komen te zien. ‘We wilden gebruikmaken van de bestaande overstek’ vertelt Abco.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

 • Aansturen onderaannemers
 • Coördineren werkzaamheden
 • Uitbouwen keuken met gebruik van bestaande overstek
 • Vervangen van kozijnen en plaatsen dubbelglas
 • Isoleren van de benedenverdieping van binnenuit
 • Vervangen kozijnen bovenverdieping
 • Plaatsen elektrische radiatoren op de eerste etage
 • Installeren warmtepomp met een warmte-unit in de garage
 • Aanleggen van extra toilet in de garage
 • Plaatsen figuurglas HR++ in boogvenster
 • Staal- en constructiewerkzaamheden
voor
na
voor
na

Voorzetwanden, zichtbaar bij de ramen.

voor
na

keuken

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.