Verbouwing woning uit 1980

Breda

Bij de eerste aanvraag van deze klant zaten de oorspronkelijke bouwtekeningen en foto’s van de bestaande situatie. Dat helpt enorm bij het inschatten van de hoeveelheid werkzaamheden. Het ging om een opfrisbeurt van de ‘natte groepen’ maar ook om de verbouwing van de keuken en enkele isolerende ingrepen om de woning te verduurzamen.

Stevige ondergrond voor de keukenvloer

Bij een verbouwing vinden wij het belangrijk om waarde toe te voegen aan een huis. Vanuit die gedachte is het idee voor de woonkeuken ontstaan. Vakman Rob was tijdens de verbouwing het aanspreekpunt voor de klant.

Rob: ‘De klant had een appgroepje aangemaakt met daarin iedereen die met de verbouwing te maken had. Dat communiceerde prima. Sowieso was het positief schakelen met deze sympathieke klant, bijvoorbeeld rondom de keukenvloer. In de oorspronkelijke opdracht zouden we alleen de dekvloer in de keuken eraf halen om vervolgens de vloerverwarming te kunnen plaatsen. Echter bij het slopen van de dekvloer, bleek de bims betonnen ondervloervloer zo zwak te zijn dat we er zo doorheen gingen. Deze korrelvloer was absoluut niet geschikt voor vloerverwarming. De klant gaf echter snel akkoord op ons alternatieve voorstel waardoor we snel verder konden en nauwelijks vertraging opliepen.  “Wat nodig is, is nodig” zei de klant. We hebben vervolgens de hele ondervloer uitgehakt. Omdat de riolering niet goed meer bleek te zijn, hebben we deze vervangen tot aan de aansluiting met het gemeenteriool. Als stevige onderlaag kozen we ervoor om de kruipruimte vol te storten met zand, dat we aantrilden. Na een laag folie en tempex met netten konden we de stortvloer met vloerverwarming aanbrengen. Tot slot gevolgd door de afwerkvloer. Je kunt het nu niet meer zien, maar er liggen dus heel wat lagen onder de vloer in de nieuwe woonkeuken!’

 

Fotografie: Ron Huizer

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

“Drie keer blij met mijn keuze voor Balemans”

‘Ik was drie keer blij met mijn keuze voor Balemans’ zegt deze bewoner uit Princenhage, terugkijkend op de verbouwing die Balemans voor hem uitvoerde.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

 • Meedenken over aanpak verbouwing
 • Uitvoeren wijziging indeling keuken
 • Aanleggen vloerverwarming in de keuken
 • Gewijzigde indeling badkamer
 • Elektra aangepast aan de huidige eisen + verleggen van aanwezige 3-fase krachtstroom naar zolder i.v.m. zonnepanelen (i.s.m. onderaannemer Installatiebedrijf Rijsbergen)
 • Glas vervangen door HR-glas in hele woning
 • Spouwisolatie aanbrengen
 • Isoleren vloer keuken
 • Plaatsen airco op de eerste en tweede verdieping
 • Stukwerk in diverse ruimtes
 • Vervangen sanitair begane grond en eerste verdieping
Voor
Na
Voor
Na

De badkamer: voor & na

Voor
Na
Voor
Na

De keuken en toilet: voor & na

Voor
Na
Voor
Na

De meterkast en gang: voor & na

Geleverde diensten

Kleinere werken & onderhoud

Houd een pand in conditie
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.