Moderne aanbouw met jaren ’30 elementen

Breda

Onze opdrachtgever wilde deze jaren ’30 woning in de Bredase wijk ’t Ginneken graag aan de achterzijde uitbreiden voor een ruimere woon-/leefkeuken.

Nieuwe constructie

Om deze uitbouw te realiseren, was een nieuwe draagconstructie noodzakelijk. De berekeningen had de opdrachtgever daarvoor al laten maken door een constructeur. Door deze goede voorbereiding wisten we bij het maken van onze offerte goed waar we rekening mee moesten houden bij deze uitbouw. Hoewel, bij een oud huis is nu eenmaal nooit alles recht. Je kunt niet klakkeloos aannemen dat het gaat zoals je verwacht en je moet, in overleg met de klant, waar nodig improviseren. In dit project viel dat reuze mee. Terwijl wij de verbouwing uitvoerden, woonde onze opdrachtgever nog in Amsterdam. Dat betekent dat we veel vertrouwen hebben gekregen om de verbouwing zelfstandig uit te voeren en waar nodig andere partijen in te schakelen. Zoals Peter van den Berk voor het glas-in-lood werk.

We kregen alle vrijheid om de aanbouw uit te voeren

Rob begeleidde de uitbouw van deze jaren ’30 woning. Rob: ‘Eén keer per week kwam Reinout, onze opdrachtgever, vanuit Amsterdam naar Brabant om de vordering van de verbouw te bekijken en met ons door te nemen. We kregen alle vrijheid om de aanbouw uit te voeren zoals afgesproken. De constructie in de achtergevel moest worden vervangen. Het plaatsen van de stempels voor het plaatsen van de nieuwe draagconstructie was even spannend, maar is goed verlopen. De vrijheid die we van Reinout kregen om ons werk te doen, vond ik prettig. Juist omdat hij er tijdens de verbouwing niet was, nam ik zelf het initiatief om af en toe de buren te laten weten wat er op stapel stond. Een verbouwing is voor de buren immers nooit leuk, maar als je eerlijk bent over wat ze kunnen verwachten, scheelt dat enorm.’ 

Fotografie: Carla van den Bergh 
Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

Het is echt goed gegaan en gedaan

Toen we dit huis in Breda kochten, was het in prima staat. Toch wilden mijn vrouw en ik flink uitbouwen om zo de ruimte op de begane grond te vergroten. Dat betekende onder andere een nieuwe draagconstructie en een andere achtergevel.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Sloopwerk bestaande uitgebouwde keuken en achtergevel
  • Maken nieuwe draagconstructie voor uitbouw
  • Maken kozijnen in eigen werkplaats
  • Plaatsen HR+++ ramen
  • Plaatsen prefab lichtstraat
  • Regie over glas in lood elementen in nieuwe HR+++ ramen
  • Advies over soort verwarming
  • Regie over aanleg elektriciteit en verwarming
  • Aanbrengen nieuwe ondervloer op juiste hoogte voor parketteur

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.