Verduurzaming jaren ’30 woning

Oosterhout

Aanvraag via een uitgebreid projectplan

We ontvingen van Martin en Ellen uit Oosterhout een uitgebreid projectplan. Daarin stonden precies hun wensen omschreven. Het ging vooral om het verduurzamen van de begane grond van hun woning uit de jaren ’30. De rest van het huis was goed geïsoleerd maar de begane grond nog niet. Hun vraag was of we op basis van hun projectplan een eerste raming konden uitbrengen. Dat hebben we gedaan. Daarna volgde een gesprek bij ons op kantoor. Na hun akkoord, hebben we de verbouwing voor hen ingepland en in ongeveer zes weken tijd gerealiseerd. Dat was in coronatijd.

Over en weer snel schakelen

Arjan was onze verantwoordelijke vakman op dit project. Hij onderhield contact Martin en Ellen. Ook stuurde hij het team én de mensen van het installatiebedrijf aan.

Arjan: “Ik had het meeste contact met Martin. Het was heel prettig werken dat Martin goed wist wat hij wilde en zelf vinger aan de pols hield. Over en weer schakelden we snel; die samenwerking verliep gewoon goed. En als we op vrijdag aan het werk waren, dan deed Martin mee aan onze vrijdagmiddagtraditie, ofwel een frietje tussen de middag. Heel gezellig.”

Communicatie met de buurt over de verbouwing

Eén van de zaken die Arjan ook regelde, was de communicatie met de straat rondom de verbouwing. “De Sint Vincentiusstraat is maar een klein straatje. De parkeerdruk is er hoog. Dan is het extra belangrijk om de buren goed te informeren over wanneer we parkeerplaatsen nodig hebben, bijvoorbeeld wegens de levering van materialen. Ik vroeg aan Martin dit in de app met hun straatgenoten te zetten. Zelf spande ik de avond ervoor een lint met daarbij een bordje met de reden van afzetting en informatie over het tijdstip. Dat voorkomt ook dat er ’s morgensvroeg bijvoorbeeld een betonwagen voor de deur staat en dat je dan nog moet gaan achterhalen van wie de auto’s zijn.”

Fotografie: Ron Huizer

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

“Zoals Balemans alles op elkaar krijgt afgestemd, dat lukt je zelf niet”

Waar veel mensen blij zijn als een verbouwing erop zit, was dat bij Martin en Ellen anders. Vooral Martin vond het gewoon jammer dat het project klaar was en daarmee de samenwerking erop zat met de mensen van Balemans. Balemans hielp Martin en Ellen met de verdere verduurzaming van hun jaren ’30 woning in Oosterhout. Ook werd de badkamer op de eerste etage vernieuwd.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Coördineren werkzaamheden met onderaannemers en andere partijen
  • Vernieuwen elektrawerk
  • Vervangen leidingwerk
  • Isoleren vloer begane grond
  • Vernieuwen badkamer
  • Aanbrengen plafondverlichting badkamer
  • Communiceren met de buurt over werkzaamheden en gevolgen voor parkeren
voor
na
voor
na

vloer

voor
na
voor
na

meterkast en keuken

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.