Monumentenglas geeft de uitstraling van vroeger

Bavel

Bij een monumentaal pand werken we volgens een vaste volgorde (zie ook ons nieuwsbericht over de Restauratieladder). We kijken eerst waar we kunnen restaureren. Als dat niet meer mogelijk is, gaan we deels vervangen en anders volledig vervangen.

"Hun project voelde voor mij als thuis"

De ramen en kozijnen van deze monumentale boerderij waren zogezegd op. Yvonne en Diederik Zandee wilden graag de monumentale stijl van hun boerderij behouden. Daarom zochten we naar een goede vervanger voor het grenen, dat tegenwoordig niet meer als raamhout wordt gebruikt. Alternatief is Oregon Pine; een houtsoort dat door de materiaalopname van verf zorgt voor een vergelijkbare uitstraling. Het zicht van de schuiframen is oud, maar het veersysteem dat erachter zit, is modern. Voor het buitenbeeld kozen we samen met Yvonne en Diederik voor monumentenglas met meer comfort. 

Marino Roks nam het werk bij Yvonne en Diederik Zandee op en begeleidde het verder. 

Marino Roks: ‘Diederik Zandee had ons werk volgens mij gezien bij Landgoed Nuwenhuys. Zodoende namen Diederik en Yvonne met ons contact op toen ze zochten naar een oplossing voor de tocht in huis. Bovendien was het hout van de schuiframen rot. Ik ben eerst ter plaatse gaan kijken. Daar volgde een eerste advies uit. We hebben gekozen voor een aanpak, waarbij de bestaande kozijnen intact zijn gebleven. In onze werkplaats hebben we de schuiframen op maat gemaakt zodat ze pasten binnen de bestaande kozijnen. Door het isolerende monumentenglas, ontstaat veel meer comfort in huis, terwijl het toch een oude look heeft. Het contact met de opdrachtgever vond ik in dit project heel prettig. Diederik en Yvonne waren open en begripvol. Ook toen er met het transport van een van de ramen wat misging. Misschien omdat het zelf ondernemers in de regio zijn. Hun project voelde voor mij als thuis.’

Relevante link: Nieuwsbericht Restauratieladder.

Fotografie: Ron Huizer 
Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

"Een bedrijf met een ziel"

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Advies en begeleiding vervanging monumentale ramen
  • Verticale schuiframen maken en plaatsen in bestaand kozijn
  • Isolerend monumentenglas plaatsen

Geleverde diensten

Erkende restauratie

Vakliefde voor monumenten
Dat wil ik

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.