Van afzonderlijke ruimtes naar één vloeiend geheel

Breda-Zuid

De wens was om afzonderlijke ruimtes op de eerste verdieping te verbinden tot een vloeiend geheel, met slaapgedeelte, luxe badkamer en dressing.

Van afzonderlijke ruimtes naar één vloeiend geheel

Enkele jaren geleden mochten we in opdracht van Veronique en Arco al de volledige begane grond van hun woning uit 2003 verbouwen. Recent vroegen zij ons om ook de verbouwing van de eerste verdieping voor hen uit te voeren. We verbonden diverse bestaande kamers aan elkaar tot één vloeiend geheel met ruimte voor een slaapgedeelte, badkamer en een dressing. Daarbij hielden we vanzelfsprekend nauwgezet rekening met de details, die de opdrachtgever vooraf nauwkeurig had uitgedacht in samenwerking met designstudio Wolterinck in Laren. Daarnaast moderniseerden we een tweede badkamer op dezelfde etage. Vanzelfsprekend beschouwen we het als een groot compliment als we bij een opdrachtgever mogen terugkeren en als het ware mogen meegroeien. Zelfs letterlijk! Bij de eerste verbouwing was onze vakman Arjan net leerling-af, bij de meest recent verbouwing was hij voorman.

‘Het gaat bij hen echt om de details’

Arjan, vakman

‘We hebben al meerdere verbouwingen voor Veronique en Arco mogen doen. Bij elke verbouwing was ik betrokken, maar wel in een andere rol. Bij de eerste verbouwing – de aanpak van de volledige begane grond – was ik net leerling-af. Bij het meest recente project was ik als voorman het aanspreekpunt op de bouw. Ik weet dat Veronique en Arco heel precies zijn. Het gaat bij hen echt om de details, die zij vooraf volledig hebben uitgedacht samen met een interieurarchitect. Daar moet je van houden, maar zo’n boekwerk met detailtekeningen maakt het voor mij alleen maar extra uitdagend.’

Fotografie: Ron Huizer

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

“Bij Balemans snappen ze goed wat wij bedoelen”

Arco en Veronique lieten al diverse (grote) verbouwingen door Bouwbedrijf Balemans uitvoeren. Ook voor enkele ingrijpende bouwaanpassingen op de eerste verdieping van hun woning uit 2003 schakelden ze Balemans in. ‘Vanzelfsprekend’ zegt Veronique. ‘Arco en ik stellen hoge eisen; bij Balemans snappen ze goed wat wij bedoelen.’ 

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Aanbrengen van verlaagde plafonds met trimless inbouwspots (zonder zichtbare randen)
  • Coördineren van volledige project met diverse onderaannemers (zoals loodgieter en stukadoor)
  • Bouwkundige werkzaamheden op de eerste verdieping
  • Loodgieterswerkzaamheden in twee badkamers
  • Tegelwerk in tweede badkamer aanbrengen
  • Plaatsen voorbouwwand in slaapkamer voor een schuifdeur
  • Omzetten van muren voor een andere indeling van de eerste verdieping
  • Stuken van balustrade in stijl met de rest van het huis
  • Schilderwerkzaamheden

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.