Interne verbouwing benedenverdieping rijwoning

Tilburg

Eigen ontwerp uitbreiding woongedeelte

Ronald en Saskia hadden goed nagedacht over hoe zij het woongedeelte van hun huis uit 1998 wilden uitbreiden. Ronald maakte daarvoor een helder ontwerp van een nieuwe indeling. In ruim acht weken realiseerden wij deze verbouwing voor hen, met de inzet van onze eigen vakmannen en onderaannemers zoals de stukadoor en installateur. Bijzonder is dat we al jaren met Ronald samenwerken, vanuit zijn rol als calculator/werkvoorbereider bij Kooy Project Isolatie. Ronald wist dus enigszins wat hij kon verwachten door voor ons te kiezen. We zijn extra vereerd dat hij en Saskia met deze voorkennis voor ons kozen. Arjan was als onze vakman het aanspreekpunt op dit project. Dennis bereidde vanuit ons binnenteam onder andere het vervangen van de draagmuur voor.

Vervangen draagmuur

Dennis: “Ronald en Saskia hadden als eerste bewoners van deze woning de oorspronkelijke bouwtekeningen nog. Dat was voor ons heel fijn. Hierdoor konden we ons namelijk goed inleven in de bestaande situatie en bepalen op welke manier we de draagmuur het beste konden vervangen. Vervolgens hebben we een constructeur gevraagd om constructieberekeningen te maken. Op basis daarvan heeft onze staalleverancier twee stalen balken op maat gemaakt die de draagmuur vervangen.”

Fotografie: Ron Huizer

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

 

“Zoals ik het in mijn hoofd had, zo is het geworden”

Voorheen was Ronald zelf uitvoerder op de bouw. Tegenwoordig is hij calculator bij één van de onderaannemers van Balemans. Ook zijn vrouw Saskia werkt bij een groot bouwbedrijf. “Juist omdat we geen leken zijn, is het leuk om te vermelden dat we echt onder de indruk zijn van de kwaliteit die Balemans levert” blikt Saskia terug op de verbouwing van hun benedenverdieping door Bouwbedrijf Balemans.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Constructieberekeningen voor stalen draagconstructie
  • Draagmuur vervangen door stalen draagbalk
  • Plaatsen stalen deur met glas tussen woonkamer en hal
  • Alle leidingwerkzaamheden
  • Plaatsen raam achterzijde
  • Stukwerk
  • Bestaande vloerverwarming intact laten en extra stukje vloerverwarming aanleggen
  • PVC-vloer aanbrengen
Voor
Na
Voor
Na

Benedenverdieping Voor en Na foto's

Voor
Na

Benedenverdieping Voor en Na foto's

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.