Verbouwing herenhuis uit 1898

Breda

Al eerder mochten wij enkele verbouwingen voor Jos en Hanneke uitvoeren

Zo leer je elkaar echt goed kennen en weet je nog beter wat iemand wil. Bij hun verhuizing naar dit herenhuis uit 1898 in Breda-Zuid schakelden ze ons opnieuw in. Het niet-technisch sloopwerk deden ze zelf, wij kregen de regie over alle overige technische werkzaamheden. Aanvankelijk begon de verbouwing van hun herenhuis als een klein project, maar gaandeweg werd het toch wat omvangrijker. Als een project groter wordt dan gepland, vraagt dat van ons meer flexibiliteit. Toch kregen we het voor elkaar om tijdig een andere partij te regelen. Jos en Hanneke hadden daar gelukkig alle begrip voor. Kortom, een project zonder stress in een prima samenwerking en met een prachtig eindresultaat. Vaste waarde op dit project was onze vakman Davy.

Als de klant hartstikke tevreden is, dan ben ik trots

Davy voerde grotendeels de verbouwing van dit herenhuis uit. ‘Een mooi project’ zegt hij. 

Davy: ‘Zo’n hoog herenhuis is natuurlijk hartstikke mooi. Tegelijkertijd maakt die hoogte van meer dan drie meter het ook zwaar. Je legt met al het materiaal dat je nodig hebt, flink wat meters af. Trap op, trap af. Ik zoek altijd naar manieren om het werk te verlichten. Dan houd je het het langste vol. Zo heb ik het cement voor de betonvloer in de badkamer met een pomp naar boven laten brengen. Bijzonder voor mij aan dit project is de stalen constructie die ik heb bedacht voor het bevestigen van het zonnescherm. Het gaat om een zonnescherm van acht meter breed en met vier meter uitval. Versteviging in de enkelsteensmuur was absoluut nodig. Voor het maken van de stalen constructie op maat schakelden we staalconstructiebedrijf De Meijer in. Vanuit Balemans hebben we die vervolgens geplaatst. Een half jaar later ontving ik nog een berichtje van Jos dat het scherm nog steeds naar tevredenheid hangt. Als de klant hartstikke tevreden is, dan ben ik trots.’

Fotografie: Carla van den Bergh 
Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

"In all-in projecten is Balemans steengoed"

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

 • Regie totale verbouwing
 • Technisch sloopwerk (zoals van diverse schouwen)
 • Installatiewerk
 • Isolatie wanden
 • Stuken wanden begane grond, eerste en tweede verdieping
 • Bouwkundig voorwerk voor badkamer en keuken zoals storten betonvloer
 • Bedenken stalen dragende constructie voor zonnescherm van 8 meter breed en met 4 meter uitval (2500 kilo draagkracht nodig!)
 • Plaatsen stalen dragende constructie voor zonnescherm
 • Overleg met leverancier zonnescherm over draagconstructie
 • Maken vlizotrap op zolder
 • Verplaatsen meterkast

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.