Verbouwing jaren ’30 woning

Breda

De oorspronkelijke vraag van Marieke was om de tweede verdieping van hun jaren ’30 woning te verbouwen. Het ging om het maken van twee extra slaapkamers en een extra badkamer, direct boven de bestaande badkamer.

Gaandeweg het bouwproces kwamen er steeds meer vragen bij, zoals het maken van een vaste trap naar de zolderverdieping en het maken van een inbouwkast op maat, om de wasmachine en droger uit het zicht te hebben. Tussentijdse wijzigingen maken het plannen van de werkzaamheden voor ons tot een grote uitdaging. Door een goed samenspel tussen de opdrachtgever en onze vakman Davy Tax ontstond in een fijne samenwerking steeds de beste oplossing. Ondersteund door het meedenken van installateur Marc Termohlen van Installatiebedrijf MTI Breda.

"Ter plekke bedacht en uitgetekend"

Onze vakman Davy werkt sinds 2008 bij Bouwbedrijf Balemans. Hij staat bekend om zijn precisie en het meedenken met klanten. 

Davy: ‘Oorspronkelijk zou het gaan om een opdracht van enkele weken, het werden enkele maanden. Dat kwam omdat er tijdens de bouw steeds meer werkzaamheden bij kwamen. Ook stond ik voornamelijk alleen op dit project. Niet erg, want hoewel het vaak met tweeën makkelijker is, werk ik graag alleen. Dan kan ik het op mijn manier aanpakken. In dit project waren er weinig tot geen werktekeningen. Nagenoeg alles heb ik ter plekke bedacht en uitgetekend, op basis van de ideeën die Marieke had, zoals nisjes in de badkamer. Leuk om te zien, handig om te gebruiken, maar een crime voor onder andere de tegelzetter. Dat ‘gepiel’ vergt namelijk allemaal extra veel tijd. Maar de klant is koning, en deze klant zeker. Ik ben elke dag open en gastvrij door Marieke ontvangen. Nu de klant zó blij is met het eindresultaat, ben ik extra trots.’ 

Fotografie: Ron Huizer 
Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren 

"Met oog voor de kleinste details"

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Bestaande badkamer verbouwen
  • Tweede badkamer maken
  • Dakkapellen plaatsen
  • Elektra vervangen
  • Tussenmuren verplaatsen en plaatsen voor twee extra slaapkamers
  • Inbouwkast voor wasmachine en droger bedenken en uitvoeren, inclusief betegelde lekbak
  • Vaste trap naar zolder plaatsen (van vliering naar volwaardige zolderruimte)
  • Riet in de plafonds vervangen
  • Inbouwspots in plafonds aanbrengen
  • Werkblad in de inbouwkast

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.