Keuken en woonkamer zijn één na doorbraak

Breda

Direct na hun aankoop van deze jaren ’30 woning benaderde Eefje en Johan ons voor de verbouwing.

Het huis dat zij net gekocht hadden, was van binnen modern. Eefje en Johan wilden juist de oude jaren ’30 sfeer weer terug, onder ander door het terug plaatsen van een muur tussen de woonkamer en de gang. Daarnaast was er de wens om de functies ‘eten’ en ‘wonen’ dichter bij elkaar te brengen. Wat ontzettend fijn was aan dit project, was dat ons de tijd werd gegund om er iets goeds van te maken. De einddatum, de dag van de verhuizing, was vanaf het eerste moment helder en is goed met ons gecommuniceerd. Pas enkele weken na de verhuizing kwam de keuken. Deze opdrachtgever heeft laten zien het waard te vinden om te wachten op iets wat ze écht mooi vinden. 

"Ze stonden echt open voor onze suggesties"

Onze vakman Arjan startte in 2005 als leerling-timmerman bij Bouwbedrijf Balemans. Na het afronden van zijn opleiding kwam hij in 2009 in vaste dienst. 

Arjan: ‘Wat ik leuk vond aan het werken bij Eefje en Johan, is dat ze echt open stonden voor onze suggesties. Er kwamen tijdens de verbouwing veel keuzes op hen af. Een deel konden wij al uit filteren, waarna zij konden kiezen. De balustrade die in de gang is gekomen, is daar een mooi voorbeeld van. Bij het plaatsen van de muur tussen de gang en de woonkamer heb ik me afgevraagd of het wel netjes zou worden. Er was namelijk sprake van verschillende muurdiktes. In een oud huis is nu eenmaal niets recht. Maar met veel improviseren is het gelukt om alles mooi weg te werken. Als de opdrachtgever dan vanuit een ander huis koffie en wat lekkers komt brengen tijdens het werk, dan weet je dat het goed zit. De laatste weken van de verbouwing ben ik hier echt verwend.’ 

Fotografie: Ron Huizer  
Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren 

"Balemans gaf invulling aan onze ideeën"

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Doorbraak tussen keuken en woonkamer, tot een grote ruimte
  • Herstel originele hal (door plaatsen muur tussen woonkamer en gang)
  • Verbouwen van de keuken inclusief leidingwerk
  • Advies over balustrade en plaatsen van balustrade in hal
  • Renovatie gang
  • Extra badkamer op de tweede verdieping
  • Schilderwerk
  • Elektrawerk
  • Verplaatsen cv-ketel
  • Maken inbouwkast

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.