Nooit meer lekkages in deze vrijstaande woning

Breda

Hans en Tonny Nouwens hadden al jaren last van lekkages in hun moderne vrijstaande woning in de Haagse Beemden. Tot een echte oplossing was het nog nooit gekomen, vertelden ze ons.

De rondlopende glazen bouwstenen op de begane grond waren lek

Waardoor het vocht makkelijk naar binnentrok. Door de jaren heen waren deze bouwstenen steeds opnieuw waterdicht gemaakt. Wij zijn ter plaatse gaan kijken om de oorzaak van de lekkages te ontleden. Ondanks dat het niet makkelijk zou zijn om daar een goede oplossing voor te bedenken, zagen wij de uitdaging er meteen van in. Samen met onze leverancier van HR+++ glas, Berkglas, hebben we de situatie minutieus geanalyseerd. Overigens was dat maar een onderdeel van het totaalproject. Hans en Tonny hebben in een keer alles goed aangepakt: van de asbestsanering op het dak tot het laten vervangen van alle houten onderdorpels door een hardstenen variant.

De mooiste resultaten bereik je met elkaar

Rob was voor Hans en Tonny het dagelijkse aanspreekpunt tijdens de gehele verbouwing. Rob: ‘Hans en Tonny hebben een bijzonder huis, met veel ronde lijnen en diverse glasstroken. Ik vond het bijzonder leuk om uit te denken hoe we voor hen de lekkages voor eens en altijd zouden kunnen oplossen. Het ging om het ontleden van de oorzaak; een enorme uitdaging. We hebben vooraf verschillende mallen gemaakt om de oplossingen uit te testen. In zo’n periode dat je zo nauw met een opdrachtgever samenwerkt, word je als het ware deel van het gezin. Want terwijl wij bezig waren met onder andere het vervangen van de onderdorpels, schilderde Hans alles waar wij klaar mee waren. De mooiste resultaten bereik je met elkaar. Deze woning heeft een zichtbare detailverbetering ondergaan én is bovendien energiezuiniger.’

Fotografie: Carla van den Bergh 
Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

 

Lees meer over onze kleinere werken

Pas nu Balemans is geweest, is ons huis écht af

Ook na 32 jaar vinden we ons huis nog steeds bijzonder. We hebben het zelf in 1985/1986 laten ontwerpen en bouwen. Helaas is het nooit goed gebouwd. Pas nu Balemans is geweest, is ons huis écht af.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

 • Dakbedekking platte daken vernieuwen en betere isolatie
 • Rotte onderdorpels van alle kozijnen in de achtergevel vervangen door hardstenen onderdorpels
 • Gedeeltelijk vervangen van red cederhouten bekleding en opnieuw vastzetten waar nodig
 • Glasstrips van glazen bouwstenen voorgevel vervangen door semistructureel HR+++ glas in ronde curve
 • Kozijnen aanpassen voor het plaatsen van nieuw HR+++ glas in alle ramen
 • Metalen stroken boven glasstrip voorgevel vervangen door zinken stroken
 • Plaatsen zinken dakbedekking op schuine daken
 • Sanering asbesthoudend dak/ leien dakpannen
 • Vervangen van onderste gedeelte staanders van de kozijnen in de achtergevel door nieuwe stukken
 • Stukwerk
 • Zinken pijpen, daktrimmen en dakafvoeren plaatsen

Geleverde diensten

Kleinere werken & onderhoud

Houd een pand in conditie
Dat wil ik

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.