Verduurzamen vrijstaande woning uit jaren ‘70

Breda

Rob en Sylla waren toe aan de volgende stap in het verduurzamen van hun vrijstaande woning, gebouwd in de jaren zeventig.

Gefaseerd (ver)bouwen

Over het algemeen zijn huizen uit die tijd onderhoudsgevoelig en slecht geïsoleerd door de gebruikte materialen, zoals aluminium. Vanzelfsprekend zijn we blij met het vertrouwen van Rob en Sylla om hen te mogen helpen bij het in fases uitvoeren van hun wensen. Eerder hadden we al enkele kozijnen voor hen vervangen, zowel boven als beneden. In deze fase ging het om het opnieuw bekleden van alle dakranden rondom het huis (boeiborden) en het vervangen van het hekwerk van het balkon aan de achterzijde. Onze vakman Ad was voor hen het aanspreekpunt op de bouw. Hij voerde het project uit met collega-timmerman Pieter en aanstormend talent Kevin.

‘De moderne boeiborden geven de dakranden een strak uiterlijk’

Ad, vakman

‘Een mooi project met direct zichtbaar resultaat! De moderne boeidelen geven de dakranden een strak uiterlijk. Toch wat anders dan de oude bruine schootjes, die wij voor de klant eerst eraf hebben gehaald en vervolgens hebben afgevoerd. We nemen het afvalmateriaal namelijk dagelijks mee. Dan blijft het op de bouwplaats goed overzichtelijk. Bovendien vinden klanten het meestal fijn. De omgang met Rob en Sylla verliep vlekkeloos, waarbij we waar nodig overlegden over de te maken keuzes. Het weer werkte goed mee. Wel zo fijn bij een buitenproject als dit waarbij we alles buiten op maat gezaagd hebben. De moeilijke hoeken maakten het tot een uitdaging. Ieder boeideel hebben we daarom ter plekke ingemeten. Alle afmetingen waren verschillend. Als basis gebruikten we daarvoor garantie boeiborden met een lengte van 3.85 meter en een standaardbreedte van 2.50 meter. We meten, tekenen af, leggen de liniaal erlangs en zagen dan met behulp van een handzaagmachine het boeibord op maat. Zo hebben we met drieën het huis volledig rondom opgeknapt. Juist omdat we met drieën waren, konden we goed doorwerken. Terwijl er twee monteerden, kon een derde zagen en primeren. We zijn er bijna vier weken mee bezig geweest. Maar het resultaat mag er zijn.’ 

Fotografie: Ron Huizer
Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

 

Onopvallende verbouwing met impact

Een onzichtbare verbouwing, noemen Rob en Sylla, het vervangen van alle boeidelen van hun vrijstaande huis in Ruitersbos (Breda). Want nu die er eenmaal zitten, lijkt het net alsof het nooit anders is geweest.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Verwijderen van bruine schootjes
  • Dagelijks afvoeren van puin
  • Vaste steiger en rolsteiger opbouwen
  • Boeidelen rondom het hele huis vervangen
  • Alle nieuwe boeidelen ter plekke inmeten, op maat zagen en twee keer primeren
  • Verlichting aanbrengen in plafonds aan de achterzijde
  • Laten schilderen van de boeidelen
  • Hekwerk balkon achterzijde vervangen
  • Zink vervangen
Tijdens
na
voor
na

Van bruine schrootjes naar een strakke plaat

Linksonder zie je precies hoe de bruine schrootjes uit de jaren zeventig de sfeer van het huis bepaalden. Deze werden vervangen door een strakke plaat. Tijdens de verbouwing werden de schroefgaten in het boeiboord direct gestopt (de vlekken) en daarna geschilderd.

Tijdens
na
voor
na

Moderne uitstraling

De strakke plaat geeft een frisse en moderne uitstraling.

voor
na

Gootoverstek

Bij deze twee foto's zie je goed het verschil in de gootoverstek. Links donker, rechts fris en modern.

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.