Restauratie kerkgebouw Protestantse gemeente in Oudenbosch

Centrum Oudenbosch

We hebben al vaker restauratiewerkzaamheden aan een kerkgebouw mogen uitvoeren. Dit keer ging het om het kerkgebouw van de Protestante gemeente in Oudenbosch. Deze kerk uit 1819 ligt wat verscholen in de Fenkelstraat, in hartje centrum. Aanleiding was een lekkage, die de Monumentenwacht constateerde.

Wederzijdse betrokkenheid

Rob v. D, één van onze restauratiespecialisten, kreeg het werk onder zijn hoede.

Rob: ‘Voor ons is dit weer een heel mooi werk. Maar wat ik ook nu weer echt het leukste vond, was de samenwerking met de opdrachtgever, met in dit geval vooral Marius van der Beek. Hij was als vrijwilliger vanuit de groep onderhoud, zeer geïnteresseerd in onze werkzaamheden en heel betrokken bij de voortgang. Het mooiste vond ik nog dat hij regelmatig ook via de zes steigertrappen omhoogklom om het proces goed te kunnen volgen. Hij had interesse in de oplossingen die we bedachten en in het vakwerk van JVK Daken.’

Fotografie: Ron Huizer

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

“Balemans is bekend met restauratiewerk aan monumentale gebouwen”

Oudenbosch herbergt verschillende monumentale gebouwen. Via de zogenaamde ‘parelroute’ ontdek je ze allemaal. Het kerkgebouw en pastorie van de Protestantse gemeente in de Fenkelstraat zijn als religieus erfgoed onderdeel van deze route.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Aansturen werkzaamheden onderaannemers
  • Steiger plaatsen
  • Lekkage achterhalen
  • Loodbekleding vervangen op houten stijlen toren i.s.m. JVK Daken
  • Cementwerk herstellen
Tijdens
na
Tijdens
na

Gevel en klok

Geleverde diensten

Erkende restauratie

Vakliefde voor monumenten
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.