Bouwen is een teamsport!

 17/05/2018

 Jaco

In je eentje win je het niet wanneer je begint aan een voetbalwedstrijd. Natuurlijk helpt het wanneer je Messi, Ronaldo of Van Persie heet, maar ook zij hebben andere mensen om zich heen nodig om als winnaar het veld af te lopen. Het is uiteindelijk het sterkste, het best gebalanceerde team, dat aan het langste eind trekt. Zo is het ook in de wereld waarin wij van Balemans werken, het bouwen. Bouwen doe je samen en wanneer je iedere partner in zijn kracht benut, krijg je mooie dingen. Zie ook de relevante links onderaan dit blog!

De voorhoede

Aan de voorkant van het proces, zeg de voorhoede van het team, hebben we te maken met opdrachtgevers, architecten, bouwkundig tekenaars, constructeurs, ambtenaren van gemeente en provincie, bouwhistorisch onderzoekers. Zij wisselen in het team: elk project = een nieuw team. Balemans werkt voor ruim driekwart aan particuliere opdrachten en dat betekent dat je opdrachtgever (de woningeigenaar en bewoner) steeds nieuw is. Zij brengen eigen adviseurs mee of wij kijken rond in ons netwerk. Samen bouw je aan het project (hun woning) en wanneer het gereed is dan wordt het team ontbonden. 

Terugkerende opdrachtgevers 
Nu is het niet vreemd voor ons dat opdrachtgevers terugkeren. Met een nieuw project aan dezelfde woning of een nieuw project aan een andere woning die of groter of kleiner is afhankelijk van de fase waarin het gezin verkeert. Elke terugkerende klant is een compliment voor onze rol in een eerder projectteam! 

In het hart van het proces 
Het hart van ons bedrijf wordt gevormd door vaklieden die metselen en timmeren. Aangevuld met het ambachtelijk timmerwerk dat uit onze eigen werkplaats komt. Met timmerwerk en metselwerk heb je de corpus, het skelet van het bouwproces te pakken. De middenas bij voetbal. De mensen van Balemans zijn zonder uitzondering vaklieden in hun werk. Allemaal op hun eigen manier en in hun eigen fase van hun arbeidzame leven. Mensen met kwaliteit voor in hun bewustzijn, in hun hele doen en laten. 

Achterhoede 
De onmisbare achterhoede wordt ingevuld door onze onderaannemers, onze partners die projecten compleet maken met onze vaklieden: de stukadoors, de tegelzetters, de elektriciens, de loodgieters, de dakdekkers, de schilders. Ook zij wisselen per project maar komen wel regelmatig terug. Om de kracht in elk projectteam te waarborgen hebben we een selectie met van elke discipline 2 of 3 partners. Dat zorgt dat wij kunnen instaan voor de kwaliteit van elk project ongeacht de teamspelers die wij vanuit ons netwerk erbij betrekken. 

Trek de vergelijking maar met voetbalkeeper Jasper Cillissen die geen basisplaats heeft bij Barcelona maar wel beslissend was met een geweldige uittrap in de Spaanse bekerfinale van 21apr18. 

Het perfecte team; telkens weer 
Voor elk project een geschikt team samenstellen, de winnende opstelling maken, is steeds de uitdaging voor calculator en projectbegeleider bij Balemans. Zij kijken als trainers samen naar de wedstrijd waaraan ze beginnen en bedenken wie het best bij het project past. Welke vakman laten we met deze opdrachtgever samenwerken? Welke vakman heeft dit soort werk het best onder de knie? Welke installateur past bij deze klant en deze opgave? Welke stukadoor kan het project vlekkeloos uitvoeren én heeft tijd voor de klus? Het zijn deze gedachten die de revue passeren wanneer de teammanagers het team samenstellen. 

Bouwen is een teamsport en je ziet elke keer weer dat de arbeidsvreugde in het proces voor mooie resultaten zorgt. Wij hebben een mooi vak! 

Jaco Balemans,

Directeur/ eigenaar Bouwbedrijf Balemans. 

Relevante links:

Meer blogs laden

Blog

Een steuntje in de rug voor eigenaren van woonhuismonumenten

Lees deze blog
Blog

Help, ik wil mijn huis verbouwen! Deel III: hoe vind ik een goede partner?

Lees deze blog
Blog

Op de overgang van 2019 naar 2020 vakmanschap voor het voetlicht

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.