Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

Op de overgang van 2019 naar 2020 vakmanschap voor het voetlicht

 24/12/2019

 Jaco

We zijn inmiddels over de helft van de laatste maand van 2019 en de laatste werkweek voor de Kerst bij Balemans is een feit. Vrijdag sluiten we de deur voor de duur van 2 weken en keren maandag 06jan20 weer terug. Lekker uitrusten om daarna weer aan de slag te gaan met mooie projecten.

Want mooie projecten liggen klaar voor uitvoering

Onze vaklieden krijgen ook in 2020 te maken met uitdagende werken waarin zij hun vakmanschap kwijt kunnen. De ambachtslieden die hun kwaliteiten kunnen tonen in timmerwerk, metselwerk en werkplaatstimmerwerk, allen komen ze aan hun trekken in uitvoering van de projecten die op stapel staan.

Vakmanschap is een groot bezit

De focus van Balemans is daarop gericht. Niet juist nu omdat er weinig vaklieden zijn (link naar nieuwsbericht over tekort aan vakmensen in de bouw) en daardoor projecten stilvallen of later starten. Ontwikkelen en koesteren van vakmanschap hoort bij Balemans. In de 45 jaar van ons bestaan is dat nooit anders geweest. Mijn vader onderhield warme contacten met de ambachtsschool, later de LTS, en hielp hen het onderwijs aan de nieuwsgierige nieuwe lichting over te brengen.

Heden ten dage

Zijn we samen met de Bouwschool Breda en het NCE (Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen) in de weer om de vakman een goede opleiding te geven als timmerman (zie onze vakman Ricardo in de schijnwerpers staan) en metselaar en later een verdere verdieping als restauratie ambachtsman. Jonge mensen van 15-16 jaar die een vervolgopleiding gaan kiezen na VMBO leiden we rond op onze bouwplaats. We laten ze zien hoe mooi ons vak is in de hoop dat nieuwe instroom eraan komt.

Daarnaast is Bouwteam ontwikkeld

Bouwschool Breda heeft samen met een aantal bouwbedrijven uit Breda en omgeving een nieuw initiatief ontwikkeld. Met het Bouwteam wordt jouw studie, stage en carriere in de bouw begeleidt. Dit Bouwteam is met name voor HBO studenten in de branche ontwikkeld. Naast Bouwbedrijf Balemans zijn onder andere Bouwbedrijf Boot, Maas Jacobs en Breda Bouw betrokken.

Het werken met je handen is een ambacht

Een kwaliteit om trots op te zijn. Wanneer je dat in renovatie en restauratie kunt toepassen zoals bij ons van Balemans geeft dat een prachtige invulling van je carriere. Een carriere om oprecht trots op te zijn! 

Niet ouderwets dat ambacht, gewoon modern en van deze tijd krijgen jonge mensen die met hun handen willen werken het ambacht met de paplepel ingegoten. Leergierigheid, gelegenheid te groeien en te beleven dat je handen mooie dingen kunnen maken. Dat is wat we ze bijbrengen.

Samenwerken, samen vieren!

Ik wens iedereen een fijne periode met feestdagen. Geniet van de mooie dingen van het leven. En geniet volgend jaar weer volop van de dingen die je kunt maken!

Jaco Balemans,
Directeur/ eigenaar Bouwbedrijf Balemans

PS. Op de foto zijn een aantal van onze leerlingen te zien: Wessel, Sharief, Kevin, Marco en Bas.

Meer blogs laden

Blog

Renovatie van je toilet en badkamer

Lees deze blog
Blog

We staan geparkeerd? Echt niet!

Lees deze blog
Blog

Vervangen van je keuken

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.