De tip van Balemans: beschermen en restaureren van glas in lood

Een bijzondere tip want deze gaat wat dieper in op het onderwerp glas in lood.

Glas in lood is niets anders dan losse glasplaatjes die bij elkaar worden gehouden door een loodstrip. Het is dus een heel kwetsbaar raam! Het lood is een zacht materiaal waar je -als je niet oppast- zo doorheen duwt! Voorzichtigheid is geboden. Bij het (deels) slopen van een woning waar glas in lood in zit, is het dus van belang dat je dit glas goed beschermt. Anders is het al stuk voordat je ervan kunt genieten!  

Daarnaast kun je glas in lood laten restaureren. Glas in lood is enkel glas. De kou komt gelijk door dit glas naar binnen. Om die reden wordt glas in lood in enkel of dubbel glas (zie onderstaande foto) gezet. Eigenlijk komt het zetten in enkel glas al niet meer voor. Het glas in lood wordt zogezegd "opgesloten" in het dubbele glas. Na het restaureren van het glas in lood wordt het lood glanzend. Als je het dan laat opsluiten, dan ziet het er over 10 jaar nog steeds als nieuw uit. Dat effect wil je niet bereiken. Want lood wordt door de weersomstandigheden mat. Die "verouderde" look wil je graag. Er moet dan oude patina worden aangebracht. Op die manier verouder je het lood en heeft het glas in lood de juiste uitstraling, opgesloten tussen dubbele beglazing. 

Klik eens op deze link om de diverse soorten aan glas in lood te ontdekken. 

Meer weten over restauratie

Meer nieuws laden

Nieuws

De tip van Balemans: wie wil nou niet meerwerk voorkomen?

Lees dit bericht
Nieuws

Samenwerken aan bouwen - bedrijfsfilm van Balemans

Lees dit bericht
Nieuws

Dronebeelden van snoepfabriekje naar appartementen

Lees dit bericht

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.