De tip van Balemans: Veilig (ver)bouwen met kinderen in huis!

Tijdens deze Corona tijd zijn veel kinderen (deels) thuis en op school. Onze vakmannen komen nu in ieder geval veel meer kinderen tegen dan voorheen het geval was. Nu is deze situatie ietwat veranderd en moet het werk veilig gebeuren. Voor de kinderen en voor de vakmannen! Drie tips om te zorgen voor een veilige werkomgeving.

Tip 1

Zorg ervoor dat de ruimtes, waar de vakmannen aan het werk zijn, zijn afgesloten voor de kinderen. De vakmannen worden dan niet verrast of schrikken niet waardoor de situatie veilig blijft. Gebruik eventueel linten om wat ruimtes af te zetten, dan weten de kinderen zeker “hier mag ik even niet komen”. Natuurlijk mogen de kinderen de voortgang van het werk zien, maar bespreek dit moment met de vakmannen. Het leuke daaraan is, dat de vakmannen kunnen uitleggen wat ze aan het doen zijn!

Tip 2

Om ongelukken met gereedschap & kinderen te voorkomen, moeten de vakmannen dagelijks de ruimtes goed opruimen. Gereedschap wordt of achter slot en grendel geplaatst of ze nemen het dagelijks mee naar huis aan het einde van een werkdag.

Tip 3

Stem vooraf met de vakmannen af wanneer de kinderen thuis zijn of juist niet. Zij kunnen dan nog meer gericht hun werkzaamheden afstemmen op de omstandigheden.

Natuurlijk gelden al deze tips ook als blijkt dat nog kleinere, niet school-gaande kinderen, in huis aanwezig zijn. 

Weet je nog meer tips? Vertel ze ons en we breiden deze tips graag uit!

Meer nieuws laden

Nieuws

De tip van Balemans: genieten van historisch erfgoed in het buitenland

Lees dit bericht
Nieuws

Balemans in beeld: drie krachtige bedrijfsfilms

Lees dit bericht
Nieuws

Ad zet prachtig erkerkozijn op zijn Restauratieportfolio

Lees dit bericht

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.