Isoleren én verfraaien van jarendertigwoning in de Belcrum

Belcrum, Breda

Thomas en Nanda benaderden ons omdat ze graag diverse aanpassingen wilden laten uitvoeren aan hun jarendertigwoning in de Belcrum.

Isoleren én verfraaien

Zo wilden ze de benedenverdieping laten isoleren en verduurzamen. De oplossing om het comfort te vergroten, was het vervangen van de oude houtenvloer door een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Bovendien lieten we voor hen een lang gekoesterde wens in vervulling aan: het plaatsen van openslaande tuindeuren aan de achterzijde van hun huis.

Meerdere collega’s betrokken bij dezelfde verbouwing

Bij deze verbouwing waren meerdere collega’s betrokken. Zo deed Pieter vanuit kantoor de volledige projectbegeleiding. Voorman Rob V. was verantwoordelijk voor de uitvoering, met hulp van leerling-timmerman Kevin. En in onze eigen werkplaats werden, onder aanvoering van Marino, onder andere sierelementen gemaakt voor de raamomlijsting in de erker aan de voorkant van het huis van Thomas en Nanda. Om precies in de authentieke jarendertigstijl te blijven, maakte Nanda foto’s van jarendertigbetimmering zoals ze dat in enkele andere huizen in dezelfde straat had gezien. Die foto’s besprak ze met Marino. Samen kozen ze de betimmering uit, die in onze werkplaats is gemaakt.

Pieter: ‘Al tijdens de opname stelden Thomas en Nanda leuke vragen waarover we meteen konden meedenken. Op basis van deze opname deed ik de projectcalculatie én de werkvoorbereiding. Dat ik zo van begin tot het eind bij een project betrokken ben, is niet standaard, maar ontzettend leuk om te doen.’

Rob V.: ‘Voor ons was dit weer een fijn adres om te mogen werken. Thomas en Nanda wisten precies wat ze wilden. De uitdaging is om dat ook technisch voor elkaar te krijgen. Maar dat is gelukt!’

 

Fotografie: Ron Huizer

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

“We zochten een aannemer met ervaring met jarendertigwoningen”

Thomas en Nanda speelden al langere tijd met het idee om de achterpui van hun jarendertigwoning te vervangen door openslaande tuindeuren. Het bleef bij mijmeren.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

 • Aansturen onderaannemers
 • Coördineren werkzaamheden
 • Isoleren en vernieuwen kruipruimte
 • Aanleggen geïsoleerde betonvloer
 • Aanleggen vloerverwarming
 • Plaatsen eikenhouten parketvloer in visgraat
 • Maken van maatwerk sierelementen rondom voorramen
 • Realiseren van openslaande tuindeuren met dubbelglas
 • Maken van een tussendeur in de oorspronkelijke stijl
 • Vernieuwen schouw
 • Vernieuwen vensterbank aan de voorkant

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.