Integreren van keuken en woonkamer

Princenhage/Breda

Mark en Lisette hadden een duidelijk plan toen ze voor het eerst bij ons kwamen voor de verbouwing van hun keuken. Ze wilden van verschillende aparte ruimtes (keuken, woonkamer en aanbouw) een geheel maken om zo meer licht en ruimte te creëren.

Constructieve uitdaging

Dat betekende dat een stalen constructie nodig zou zijn om enkele dragende muren te vervangen. ‘Je ziet altijd pas na het breken, wat er exact constructief moet gebeuren’ blikt uitvoerder Dennis terug op deze verbouwing.

Samenwerking met derden

Voor het leveren van de staalconstructie schakelde Balemans De Meijer Staalbouw in. Dennis: ‘Nagenoeg in elk project heb je derde partijen nodig om alles te kunnen uitvoeren. Zoals in dit geval De Meijer Staalbouw. Verder namen we een specialistische granietwerker (Granietwerken Nederland) in de arm voor het restaureren van de granieten vloer in de hal. Dat was op de plaats waar vroeger de deur naar de keuken zat. Het handmatig mengen van de juiste samenstelling van het graniet om in de juiste stijl te blijven van het bestaande graniet is een specifiek vak. Ook bij deze verbouwing vielen alle stukjes weer samen, zodat het precies is geworden zoals Mark en Lisette wilden.’

 

Fotografie: Ron Huizer

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

“Stressvrije verbouwing”

De plek waar Mark en Lisette al vijftien jaar wonen in Princenhage, beschouwen ze als perfect. Wel ontstond er bij hen steeds meer behoefte aan licht en ruimte op de begane grond.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Aansturen onderaannemers
  • Coördineren werkzaamheden
  • Elektrawerk
  • Granieten vloer herstellen
  • Leidingwerk keuken aanpassen
  • Plaatsen stalen pui
  • Stukwerk
  • Tegelwerk keukenvloer
Doorbraak
na de doorbraak
voor
na

Uitbouw met doorbraak

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.