Plaatsing en-suitedeuren, jaren ’30 woning

Blauwe Kei, Breda

Twintig jaar geleden zetten we voor het eerst als aannemer voet over de drempel van deze jaren ’30 woning. Onze eerste opdracht was het maken van een aanbouw. Enkele jaren geleden hielpen we Marieke en Philippe met het verduurzamen van hun huis met onder andere zonnepanelen en isolatiematerialen. Dit keer dachten we mee over de realisatie van en-suitedeuren.

Keuzes maken

Onze opdrachtgevers wilden en-suitedeuren maar wél met behoud van ruimte en de maximale hoeveelheid licht. Jaco: ‘Aan ons de taak om hen door de hoeveelheid keuzes heen te helpen. Wat voor soort deuren worden het; klassiek of modern? Open of gesloten? Komen de deuren op de oorspronkelijke of op een nieuwe plek? Vanaf welke hoogte begint de glaspartij? Wat voor soort glas mag erin? Je hebt tijd nodig om tot een goed besluit te komen. Marieke en Philippe kozen voor transparante en-suitedeuren waardoor zij de maximale ruimte in de woonkamer blijven ervaren terwijl de voorkamer toch afgescheiden kan worden van de rest.”

En-suite deuren, met passie gemaakt in onze eigen werkplaats

Toen de wensen van de opdrachtgever in grote lijnen duidelijk waren, tekende onze vakman Marino de deuren. Daarna volgde het inmeten op locatie. Vervolgens maakte vakman Ad de massief houten deuren in onze eigen werkplaats. Ook zorgde hij voor de plaatsing.

Ad: “Als ik het eindresultaat voor me kan zien, kan ik het maken. Ik maak er als het ware een foto van in mijn hoofd. Voor de opdrachtgever is het vaak moeilijker om zich dat eindresultaat al voor te stellen. Onze klanten zijn daarom altijd welkom om te komen kijken in de werkplaats naar de vorderingen van hun project. Marieke maakte van dit aanbod gebruik; zij was ontzettend enthousiast over hoe we hier in de werkplaats werken. Dat maakt mij nog eens extra trots op mijn werk. Zij kon zich daardoor beter een voorstelling maken van hoe het eindresultaat eruit zou komen te zien. Ik zorgde ook voor de plaatsing, inclusief het aanbrengen van extra koplatten op de deuren. Dat laatste maakt deze deuren helemaal af. Zulke esthetische oplossingen gaan natuurlijk altijd in goed overleg.”

 

Aanvullende werkzaamheden

Om de en-suitedeuren goed tot hun recht te laten komen in de woonkamer, waren aanvullende werkzaamheden nodig, zoals het aanbrengen van sier pleisterwerk op het plafond. De stukadoor die we hiervoor regelden, zorgde voor een perfecte aansluiting op het bestaande sier pleisterwerk. Onze relatie Gaffi nam de bestaande houten vloer onder handen. De hele woonkamer is weer opgefrist! Over ongeveer een half jaar starten we met de volgende fase: het vervangen van de houten vloeren op de eerste verdieping en het maken van een kastenwand.

Fotografie: Ron Huizer

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

En-suitedeuren, precies zoals we bedoelden

Marieke en Philippe wilden via en-suitedeuren de voorkamer van de rest van hun woonkamer kunnen scheiden. ‘Maar wél met behoud van de maximale lichtinval en het bestaande gevoel van ruimte’ vertelt Marieke.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

 • Meedenken over en-suitedeuren
 • En-suitedeuren inmeten, bepalen hoogte en breedte, uittekenen en op maat maten in onze eigen werkplaats
 • Sloten van alle binnendeuren vervangen met gebruik van gecertificeerde cilinders en behoud van klinken inclusief rozetjes
 • Plinten vervangen (óók achter de piano)
 • Parketvloer schuren en oliën in samenwerking met Gaffi
 • Stukwerk plafond
 • Pleisterwerk plafond in dezelfde stijl als de rest van de woonkamer
 • Aanbrengen stopcontacten met usb-poorten in de woonkamer
 • Aanvullende werkzaamheden: betimmering meterkast in de hal
 • Stabiliseren trap naar de tweede verdieping
 • Voordeur voorzien van meerpuntssluiting en inbraakwerend beslag

Geleverde diensten

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Kleinere werken & onderhoud

Houd een pand in conditie
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.