Ambachtelijk timmerwerk op maat

Kozijnen & timmerwerk

Nieuwe kozijnen nodig? Een binnendeur, buitendeur, boeiboorden, lambrisering, lijstwerk of plinten? In onze eigen werkplaats kunnen we alles maken. Precies op maat en passend bij jouw pand. We werken volgens ambachtelijke principes, maar maken gebruik van moderne en innovatieve methodes. Zo kiezen we bijvoorbeeld altijd de meest geschikte materialen en houtsoorten.

Nieuw of renoveren?

We bekijken eerst de bestaande situatie. Kunnen we de originele houten onderdelen repareren? Of is het nodig om te vernieuwen? Vervolgens maken we het onderdeel – gedeeltelijk of compleet – tot in detail na. Passend bij de stijl, tijd en uitstraling van jouw woning. We kunnen ook op basis van een foto, plaatje of schets timmerwerk op maat leveren. Zoals gebeurde bij het torentje van Mon Plaisir, deze buitendeuren of het houtsnijwerk aan dit pand. 

Kwaliteit en vakmanschap

De afgelopen jaren maakten we heel veel mooie dingen in onze eigen werkplaats. En daar zijn we best trots op. Zo weten we welk houtwerk er past bij een jaren dertig huis, het torentje van een monumentaal pand, een monumentenpand uit de 19e eeuw, een kerk uit 1600 of een monumentale boerderij. We kiezen de juiste constructie en het meest geschikte materiaal. Passend in het budget. Worden de kosten te hoog? Dan denken we mee over betaalbare alternatieven. Want we willen graag dat het klopt. Tot in detail. Jij toch ook?

Met liefde voor het vak

Bouwbedrijf Balemans heeft diverse filmpjes laten maken met een hoofdrol voor de eigen vakmannen. Bekijk in dit filmpje het ambachtelijk timmerwerk van onze timmerlieden op locatie.

Zelf plaatsen?

Ook dat kan. Timmerwerk uit onze werkplaats is vaak onderdeel van een verbouwingrenovatie of restauratie. Maar je kunt ook losse opdrachten, groot of klein, bij ons plaatsen. We leveren de op maat gemaakte kozijnen, deuren of ander timmerwerk dan bij je af.

Jouw project, onze zorg

Al ruim 45 jaar verzorgt Balemans op maat timmerwerk uit onze eigen werkplaats. Zo hebben wij al diverse deuren, kozijnen, trapleuningen en lambrisering op maat gemaakt. Laat je inspireren. 

Grootschalige verbouwing hoekwoning

Geeren-Noord Breda

Het hoekhuis van deze klanten is eind jaren zestig gebouwd, in de tijd van de betonbouw. Bij woningen uit deze periode zijn we altijd extra alert op de veiligheid van de constructie. Dat was ook bij dit huis het geval. Krista en Dennie klopten bij ons aan voor een grootschalige renovatie, waarbij zij het vele sloopwerk zelf zouden verzorgen. Na een lang en intensief voortraject zijn we er met elkaar uitgekomen. De grootste toegevoegde waarde van onze inzet is dat we de constructieve problemen die we constateerden – zoals het ontbreken van dragende muren - hebben kunnen verhelpen.

Bekijk dit project

Maatwerkdeur met glas-in-lood

Bekijk dit project

Snel schakelen met onze opdrachtgevers tijdens hun verbouwing

Bekijk dit project

Dit zeggen onze klanten

Natuurlijk vinden we het heerlijk om te vertellen over ons werk dat we met zoveel passie uitvoeren. Voor jou is het misschien nog leuker om van onze klanten zelf te horen wat ze van ons werk vinden. Dit is wat onze klanten zeggen.

“Balemans heeft zo goed met ons meegedacht”

‘Er was van alles met dit huis aan de hand’ vertelt Krista. ‘Van ongelijke vloeren en draagmuren die ooit door vorige bewoners waren weggehaald tot een zeer onpraktische indeling. Bouwbedrijf Balemans heeft goed met ons meegedacht over constructieve oplossingen.’

Bekijk deze referentie

Op zoek naar een betrouwbaar bouwbedrijf?

Voor timmerwerk op maat?