Ambachtelijk timmerwerk op maat

Kozijnen & timmerwerk

Nieuwe kozijnen nodig? Een binnendeur, buitendeur, boeiboorden, lambrisering, lijstwerk of plinten? In onze eigen werkplaats kunnen we alles maken. Precies op maat en passend bij jouw pand. We werken volgens ambachtelijke principes, maar maken gebruik van moderne en innovatieve methodes. Zo kiezen we bijvoorbeeld altijd de meest geschikte materialen en houtsoorten.

Nieuw of renoveren?

We bekijken eerst de bestaande situatie. Kunnen we de originele houten onderdelen repareren? Of is het nodig om te vernieuwen? Vervolgens maken we het onderdeel – gedeeltelijk of compleet – tot in detail na. Passend bij de stijl, tijd en uitstraling van jouw woning. We kunnen ook op basis van een foto, plaatje of schets timmerwerk op maat leveren. Zoals gebeurde bij het torentje van Mon Plaisir, deze buitendeuren of het houtsnijwerk aan dit pand. 

Kwaliteit en vakmanschap

De afgelopen jaren maakten we heel veel mooie dingen in onze eigen werkplaats. En daar zijn we best trots op. Zo weten we welk houtwerk er past bij een jaren dertig huis, het torentje van een monumentaal pand, een monumentenpand uit de 19e eeuw, een kerk uit 1600 of een monumentale boerderij. We kiezen de juiste constructie en het meest geschikte materiaal. Passend in het budget. Worden de kosten te hoog? Dan denken we mee over betaalbare alternatieven. Want we willen graag dat het klopt. Tot in detail. Jij toch ook?

Met liefde voor het vak

Bouwbedrijf Balemans heeft diverse filmpjes laten maken met een hoofdrol voor de eigen vakmannen. Bekijk in dit filmpje het ambachtelijk timmerwerk van onze timmerlieden op locatie.

Zelf plaatsen?

Ook dat kan. Timmerwerk uit onze werkplaats is vaak onderdeel van een verbouwingrenovatie of restauratie. Maar je kunt ook losse opdrachten, groot of klein, bij ons plaatsen. We leveren de op maat gemaakte kozijnen, deuren of ander timmerwerk dan bij je af.

Jouw project, onze zorg

Al ruim 45 jaar verzorgt Balemans op maat timmerwerk uit onze eigen werkplaats. Zo hebben wij al diverse deuren, kozijnen, trapleuningen en lambrisering op maat gemaakt. Laat je inspireren. 

Renovatie woning uit 1911 in buitengebied Dorst

Dorst

Meedenken tijdens het aankoopproces

Bekijk dit project

Grondige aanpak restauratie rijksmonumentaal herenhuis

Bekijk dit project

Praktischere indeling benedenverdieping woning Zandberg

Bekijk dit project

Dit zeggen onze klanten

Natuurlijk vinden we het heerlijk om te vertellen over ons werk dat we met zoveel passie uitvoeren. Voor jou is het misschien nog leuker om van onze klanten zelf te horen wat ze van ons werk vinden. Dit is wat onze klanten zeggen.

“We zouden zo weer met Balemans in zee gaan”

Min of meer bij toeval stuitten René en Nathalie op een woning in het buitengebied in Dorst dat aan al hun woonwensen voldeed.

Bekijk deze referentie

Op zoek naar een betrouwbaar bouwbedrijf?

Voor timmerwerk op maat?