Renovatie vrijstaand woonhuis in twee fases

West-Brabant

Al in 2008 mochten wij de verbouwing doen van deze vrijstaande woning uit 1981. Het ging om het opfrissen van de begane grond, namelijk de woonkamer, keuken, wc, badkamer en de slaapkamer.

We hebben in die eerste fase nauw samengewerkt met de opdrachtgever

Waar mogelijk werkte die gericht met ons mee, bijvoorbeeld met het schilderen van de radiatoren. Het resultaat was een volledig opgefrist huis dat helemaal naar wens was. Zodoende benaderde Agaath ons opnieuw in 2017. De noodzakelijke asbestsanering van het dak was de aanleiding, evenals de lekkages in diverse kamers op de eerste etage. Uiteindelijk werd dit een complete verbouwing, met een mooie opbouw aan de achterzijde. Hierdoor is vanuit de eerste etage een prachtig vrij uitzicht op de achterzijde ontstaan. Tekenaar Collin van Mook verwerkte onze wensen en die van de opdrachtgever in een ontwerp. We zijn ook enthousiast over de kunstleien op het dak en de verticaal aangebrachte kunstleien op de zijgevels, die met veel precisie zijn geplaatst door loodgieters- en leidekkersbedrijf Walter Verhoeven uit Nieuwkuijk. Onze voorman Rob begeleidde beide verbouwingen.

Het echt naar wens maken van de opdrachtgever

Rob begeleidde vanuit Bouwbedrijf Balemans beide verbouwingen van dit vrijstaande woonhuis in Terheijden. 

Rob: ‘Bij de eerste verbouwing in 2008 liet Agaath weten dat zij en haar man graag betrokken waren in het bouwproces. Ik vond dat alleen maar leuk. In een rustig tempo werkten we samen, zodat de verbouwing van de benedenverdieping echt af kwam. Door zo hecht samen te werken, ontstaat er een band. Extra leuk is het dan om bijna tien jaar later terug gevraagd te worden. De asbestsanering van het dak was hiervoor de aanleiding. Agaath zag dit als kans om het wat grondiger aan te pakken. 

Met als mooiste voorbeelden

De extra doucheruimte boven en de opbouw van een kamer aan de achterkant. Op het laatste moment vroeg Agaath om vanuit de zijkant ook licht te laten komen. Aanvankelijk dacht ik dat een driehoekig raam/kozijn niet mogelijk was, maar met wat gepuzzel is dat toch gelukt. Het echt naar wens maken van de opdrachtgever, dat vind ik het allerbelangrijkste. Agaath was er zo blij mee dat ze zelfs voor ons een geweldig sinterklaasgedicht schreef. En ze heeft heel wat koekjes en cakes voor ons gebakken in die extreem koude winter waarin wij met heel slechte weersomstandigheden boven op het dak en op de bovenverdieping bezig waren. Als ik in de buurt ben, ga ik nog weleens een bakkie doen.’

Fotografie: Carla van den Bergh 
Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

Zoals Agaath zelf aangeeft (n.a.v. de foto van Rens en Rob): "Hier zitten ze gezellig samen op het dak, en koud dat het was! Het is ook wel heel erg leuk om alles en ook iedereen weer tegen te komen."

Dit komt helemaal goed

Via iemand in het dorp kwam ik in 2008 bij Bouwbedrijf Balemans terecht. Ik had wel offertes van andere bouwbedrijven, maar bij Balemans voelde het meteen zo degelijk en betrouwbaar. Ik voelde: dit komt helemaal goed. En dat is uitgekomen.

Bekijk deze referentie

Werkzaamheden

  • Verbouwing volledige benedenverdieping (incl. keuken, badkamer, wc, woonkamer, slaapkamer)
  • Verplaatsen muur tussen woonkamer- en slaapkamer op de benedenverdieping
  • Maken dragende constructie in de woonkamer bij verwijderen dragende schoorsteen in de woonkamer
  • Asbestsanering dak
  • Vervangen dak, zonnepanelen (56) in het dak met kunstleien
  • Dakopbouw met aan de zijkant een driehoekig raam (het kozijn werd op maat gemaakt in de werkplaats)
  • Verbouwing bovenverdieping
Opening gemaakt voor de ramen
Plaatsen van de kozijnen
Veel meer licht
Na de verbouwing

Extra licht in de woonkamer

De haard
Geen haard meer

Geen haard meer in de woonkamer

Maar daarvoor in de plaats wel een zee aan ruimte! Zoals de opdrachtgeefster zelf zegt: "De schoorsteen was een opgemetseld blok van 130 x 80 cm., waar de houtkachel nog voor stond. Vanuit de hal moest je langs die schoorsteen om in de kamer te komen. Deze nam, behalve veel ruimte, ook veel licht weg. Ondanks de grote kamer had je een ‘opgesloten gevoel’ en het was donker door kleurgebruik en vrij weinig ramen."

Erg donker de oude keuken
Een nieuw raam maken
Een lichte keuken
Na de verbouwing

Koken in het zonnetje

Mooi jaren 70 uitstraling
Weer heerlijk badderen

Frisse en moderne badkamer

Het huis in 1982
In 2008
Na de verbouwing - 2019
Na de verbouwing - 2019

Het huis door de jaren heen

Geleverde diensten

Verbouwing & renovatie

Prettig verbouwen en renoveren
Dat wil ik

Kozijnen & timmerwerk

Ambachtelijk timmerwerk op maat
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.