Restauratie historische boerderij

Prinsenbeek

Een face-lift voor een historische boerderij

Een unicum op de website van Bouwbedrijf Balemans. Voor het eerst een project, waar Balemans nog aan werkt, wordt onder Projecten getoond. De reden? Deze restauratie is te mooi om alleen via Social Media (zie het fotoalbum op Facebook) te delen. Tijdens het restauratieproject van deze boerderij zijn meerdere foto's gemaakt. Rob, onze voorman, Chris, Bram en Toon warenaan het werk hier. 

Meer weten over restaureren

Herstellen metselwerk

De originele stenen worden uit de muur gehaald, schoon gemaakt en gesorteerd. Daarna wordt de muur met deze stenen opnieuw gemetseld. Het nieuwe metselwerk moet met de kromming van het bestaande metselwerk meegaan. Een zeer secuur werk.

Riet dekken

Het dak van de boerderij wordt, zoals je duidelijk ziet, met riet bedekt. Een uitermate precies werk. Niet zomaar elk riet kan voor elke positie op het dak worden gebruikt. De rietbedekkers zoeken zorgvuldig de lengte en dikte vooraf uit. Met een kraan en spierkracht wordt het riet op de plek gebracht. De nokken voor het dak liggen ook al klaar. 

Afwerken van de boerderij

Het afwerken van de ruimten aan de binnenkant van de boerderij. De contouren zijn helder. De ruimtes worden zichtbaar. Mooi is ook te zien dat de originele constructie terug is geplaatst. Aangevuld met "nieuw" constructiehout. Oud en nieuw naast elkaar. De boerderij is iets groter dan voorheen. Dat kun je mooi zien aan de gebinten die ineens in de ruimte "stoppen". De eigenaren willen dit graag zo houden. Ook zie je een foto met een zwaluw-verbinding: de twee balken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zonder een spijker. Puur door hout.

Werkzaamheden

  • Herstellen metselwerk
  • Dak bedekken met riet
  • Afwerken van de ruimten aan de binnenkant van de boerderij

Geleverde diensten

Erkende restauratie

Vakliefde voor monumenten
Dat wil ik

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.