Reinout Barmen ‘t Loo, Breda

Toen we dit huis in Breda kochten, was het in prima staat. Toch wilden mijn vrouw en ik flink uitbouwen om zo de ruimte op de begane grond te vergroten. Dat betekende onder andere een nieuwe draagconstructie en een andere achtergevel.

Reinout Barmen ‘t Loo, Breda

Een serieuze selectie

Toen we dit huis in Breda kochten, was het in prima staat. Toch wilden mijn vrouw en ik flink uitbouwen om zo de ruimte op de begane grond te vergroten. Dat betekende onder andere een nieuwe draagconstructie en een andere achtergevel. Een constructeur maakte voor ons de benodigde berekeningen. Via internet selecteerden we vervolgens diverse aannemers in de regio om de verbouwing uit te voeren. Bouwbedrijf Balemans was er één van. In tegenstelling tot andere aannemers reageerde Balemans snel en goed op onze aanvraag. Deze prettige communicatie gaf de doorslag om voor hen te kiezen. Uiteraard naast onze selectie op prijs en kwaliteit. Bovendien lazen we goede referenties op hun site. Ook vonden we het belangrijk dat zij zijn aangesloten bij Bouwgarant.

Het is echt goed gegaan en gedaan

Op basis van onze wensen maakte Balemans de definitieve offerte. Een van onze wensen was een lichtstraat voor zoveel mogelijk lichtinval in de aangebouwde ruimte. De lichtstraat die we zelf hadden uitgezocht, was nogal prijzig. Balemans stelde daarom een prefab lichtstraat voor; nagenoeg dezelfde uitstraling maar gunstiger geprijsd. Dat advies hebben we dus opgevolgd.

Vertrouwen en loslaten

De verbouwing is onder leiding van Rob vlot verlopen. Dat gebeurde terwijl wij zelf nog in Amsterdam woonden. Balemans heeft zelfstandig en professioneel de verbouwing in zo’n acht weken (zoals vooraf ingeschat) voor ons verzorgd, inclusief het maken van de achtergevel op maat in hun eigen werkplaats. Eén keer per week kwam ik vanuit Amsterdam naar Breda om met Rob van Dartel alle lopende zaken door te spreken en een rondje door het huis te lopen. Rob hield tijdens het bouwproces uit eigen initiatief de buren op de hoogte van de mogelijke overlast rondom de verbouwing. Het proces verliep heel smooth, waarbij ook de onderaannemers prima werk leverden. De kleine issues die er na de verbouwing waren, zoals een lekkage, waren na één telefoontje naar Balemans geregeld en opgelost. Het is echt goed gegaan en gedaan!

Moderne aanbouw met jaren ’30 elementen

Breda

Onze opdrachtgever wilde deze jaren ’30 woning in de Bredase wijk ’t Ginneken graag aan de achterzijde uitbreiden voor een ruimere woon-/leefkeuken.

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.