Martin en Ellen, Sint Vincentiusstraat Oosterhout

“Zoals Balemans alles op elkaar krijgt afgestemd, dat lukt je zelf niet”

Waar veel mensen blij zijn als een verbouwing erop zit, was dat bij Martin en Ellen anders. Vooral Martin vond het gewoon jammer dat het project klaar was en daarmee de samenwerking erop zat met de mensen van Balemans. Balemans hielp Martin en Ellen met de verdere verduurzaming van hun jaren ’30 woning in Oosterhout. Ook werd de badkamer op de eerste etage vernieuwd.

Martin en Ellen, Sint Vincentiusstraat Oosterhout

Vernieuwen én verduurzamen

Als Martin en Ellen in 2014 in de Sint Vincentiusstraat in Oosterhout gaan wonen, willen ze eigenlijk het liefst meteen de keuken vernieuwen. Toch besluiten ze daarmee te wachten. Martin: “Beter in één keer volledig goed, was de gedachte. Want als je de keuken wilt vernieuwen, dan volgt automatisch de vraag wat je met het gas gaat doen. We wilden de overstap maken naar inductie. Dat betekende dat het meer werd dan enkel het vernieuwen van de keuken, namelijk het aanleggen van nieuwe groepen en het vernieuwen van de elektra. Het hele huis was al goed geïsoleerd, behalve de vloer op de begane grond. Daar kwam veel tocht doorheen. Achteraf verklaarbaar, want op sommige stukken zoals bij de toilet lag er geen ondervloer, maar zaten we rechtstreeks op het zand. Om het project in één keer goed te kunnen aanpakken en meteen te verduurzamen, hebben we de verbouwing uitgesteld. In de loop van 2021 hebben we het project opgepakt. Toen hadden we ook helder wat we wilden.”

Gevoel bij het bedrijf erachter

Martin schreef een projectplan en maakte een eerste begroting. Hij stuurde het plan naar diverse aannemers in de regio maar kreeg nauwelijks reactie. Bouwbedrijf Balemans reageerde wel, net als nog een andere aannemer. Martin: “We vonden Balemans via Google. Op basis van het projectplan stuurden ze ons een kostenraming. Daarna zijn we verder met elkaar in gesprek gegaan.”

Ellen herinnert zich dat ze het aanvankelijk best vreemd vond dat Balemans hen uitnodigde voor een afspraak op kantoor. Ellen: “Het ging toch om ónze verbouwing, dacht ik. Maar achteraf was het ontzettend leuk. Want doordat Jaco zo trots over zijn bedrijf vertelde, hoorden we meer over hun aanpak en het bedrijf erachter.” Martin: “En zo kon Balemans denk ik ook checken hoe serieus wij zelf waren. Na de raming en de kennismaking, kozen we voor Balemans.”

Voortvarend verbouwingsproces

Tussen het moment van het akkoord van Martin en Ellen op de offerte en de start van de verbouwing zat iets meer dan een half jaar. Martin: “Natuurlijk wil je snel aan de slag als je eenmaal ja hebt gezegd, maar we vonden zorgvuldigheid belangrijker dan snelheid.”

Tijdens de verbouwing van ongeveer zes weken, verbleven Martin en Ellen met hun gezin op een vakantiepark in de buurt. Martin maakte wel gebruik van zijn kantoorruimte aan huis. Martin: “Zo kon ik ook ‘chef bouw’ zijn. Tot op bepaalde hoogte hoor, want Arjan en Aaron hebben ons vooral ontzorgd. Om écht chef bouw te spelen, durfde ik niet aan. Zoals Balemans alles op elkaar krijgt afgestemd, dat lukt je zelf niet. Gewoon omdat het je vak niet is. Het is raar om te zeggen, maar ik vond het gewoon jammer dat het project klaar was. Zo voortvarend is het hele verbouwingsproces verlopen. Want als je eenmaal bezig bent, bedenk je ook nog van alles tussendoor. Arjan sprong daar snel op in en schakelde waar nodig met Dennis en Marc op kantoor. Waar nodig calculeerden ze het door en informeerden ons daarover, zodat wij wisten waar we aan toe waren.”

Communicatie met de buurt

Ellen: “Er valt echt niets negatiefs over Balemans te melden. Want ook de zaken die even tegenvielen, zoals een kitrand die losliet, hebben ze snel en goed opgelost!

Wat ik ook fijn vond, was de communicatie met de straat. Arjan liet, via een duidelijk bord, steeds weten wat er wanneer ging gebeuren als dat relevant was voor de straat. Bijvoorbeeld als er parkeerplekken nodig waren voor een vrachtwagen. We hebben met niemand gedoe hierover gehad. Trouwens ook niet met elkaar; samen een verbouwing doen, is toch ook een soort van upgrade van je relatie haha. Nu de verbouwing voorbij is, ben ik vooral blij met het comfort. De tocht in huis is voorbij!”

Verduurzaming jaren ’30 woning

Oosterhout

Aanvraag via een uitgebreid projectplan

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.