Ronald en Saskia, Reeshof-Noord Tilburg

“Zoals ik het in mijn hoofd had, zo is het geworden”

Voorheen was Ronald zelf uitvoerder op de bouw. Tegenwoordig is hij calculator bij één van de onderaannemers van Balemans. Ook zijn vrouw Saskia werkt bij een groot bouwbedrijf. “Juist omdat we geen leken zijn, is het leuk om te vermelden dat we echt onder de indruk zijn van de kwaliteit die Balemans levert” blikt Saskia terug op de verbouwing van hun benedenverdieping door Bouwbedrijf Balemans.

Ronald en Saskia, Reeshof-Noord Tilburg

Ronald en Saskia zijn de eerste bewoners van een rijwoning uit 1998 in de Reeshof-Noord. Saskia: “We wonen hier zó naar onze zin, hier willen we blijven wonen.” Juist omdat zij hier samen met hun zoon op hun plek zijn, bedacht Ronald een manier om het woongedeelte te verruimen. Hij maakte zelf de tekeningen van een nieuwe indeling waarin de voormalige bijkeuken en de helft van de garage bij het woongedeelte zijn betrokken.

“We wilden ontzorgd worden”

Met die tekening stapten Ronald en Saskia naar twee aannemers voor een offerte: naar Bouwbedrijf Balemans in Breda en naar een aannemer in Tilburg. Saskia: “De prijzen waren vergelijkbaar maar we hadden bij Balemans het beste gevoel. Dat kwam onder andere omdat hun offerte zo compleet was. Ik heb de begroting laten controleren door meerdere mensen op mijn werk die er verstand van hebben. Zij konden er niets raars of overbodigs in ontdekken. Dat gaf echt een goed gevoel.” Ronald en Saskia zijn de eerste bewoners van een rijwoning uit 1998 in de Reeshof-Noord. Saskia: “We wonen hier zó naar onze zin, hier willen we blijven wonen.” Juist omdat zij hier samen met hun zoon op hun plek zijn, bedacht Ronald een manier om het woongedeelte te verruimen. Hij maakte zelf de tekeningen van een nieuwe indeling waarin de voormalige bijkeuken en de helft van de garage bij het woongedeelte zijn betrokken.

Totale ontzorging bij verbouwing

Om de voormalige bijkeuken en een deel van de garage bij het woongedeelte te kunnen betrekken, moest er een draagmuur weg. Saskia: “Er kwamen twee stalen draagbalken voor in de plaats. Dat was het meest spectaculaire deel van de verbouwing. Gaaf om te zien hoe een grote kraan de draagbalken op exact de juiste plaats manoeuvreerde.” Ronald: “Het dak moest daarvoor open. Het isoleren van het dak is één van de weinige dingen die ik zelf heb gedaan. We hebben nagenoeg alles uitbesteed aan Balemans. Een bewuste keuze omdat we ontzorgd wilden worden.”

De beste vakmensen

Saskia: “Soms leek het wel alsof Balemans al hun beste mensen bij ons had neergezet. Hun eigen vakmannen maar zeker ook hun onderaannemers, zoals Marc van MTI voor het leidingwerk. Hij verdient drie pluimen extra voor zijn nette en precieze manier van werken bij het vervangen en verleggen van het leidingwerk. Arjan was voor ons het aanspreekpunt op de bouw. Hij dacht goed met ons mee en liet elke dag de werkplek weer netjes achter.” Ronald: “Balemans maakt in alles het verschil: met hun kundige vakmannen, deugdelijke materialen en begeleiding vanuit kantoor. Er was geen sprake van concessies of compromissen: zoals ik het in mijn hoofd had, zo is het geworden.”

Afgesproken aanneemsom is totaalsom

Ronald: “Uiteindelijk is het voortraject zo goed geweest en alle afspraken zo helder, dat er geen financiële verrassingen waren. De afgesproken aanneemsom was de totaalsom. Nul meerwerk!” Saskia: “De verbouwing is nu ruim een jaar achter de rug, maar we zijn nog elke dag blij met het totaalplaatje. Het is zo gaaf geworden. Wij zijn happy!”

Interne verbouwing benedenverdieping rijwoning

Tilburg

Eigen ontwerp uitbreiding woongedeelte

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.