Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

We staan geparkeerd? Echt niet!

 14/05/2020

 Jaco

Het openbare leven kwam midden maart tot stilstand. Door de Coronacrisis. Maar niet de bouw, niet bij Bouwbedrijf Balemans! Dit is een positief blog!

Een bijzondere situatie

Onwerkelijk dat de kinderen niet naar school konden en naar hun sportvereniging, onwerkelijk dat we aan sociale onthouding doen en zet dat eens af tegen wintersport en carnaval dat nog maar pas geleden is. Kijk naar de economische ellende waarin de horeca terecht gekomen is.

Ook complimenten!

Maar kijk ook naar de kracht van de mensen in de zorg, de kracht waarmee ze volharden in verzorgen van zieke landgenoten. Kijk naar de flexibiliteit en snelheid van handelen in de zorg. Petje af voor de ondernemersgeest van de zorgsector. Petje af voor de vele initiatieven, de creativiteit, waarmee ondernemers toch wat proberen te maken van deze bizarre tijd: bezorgen van maaltijden vanuit een restaurant, bezorgen van bierpakketten door een biercafé.

Dan onze klanten

Petje af voor de particuliere klanten van Balemans! Onderhoud, verbouwen, uitbreiden: het gaat allemaal door. De telefoon blijft overgaan en via onze website blijven de vragen binnen komen. Wij merken eenzelfde intensiteit van aanvragen voor Samenwerken aan Bouwen met Bouwbedrijf Balemans als voor de Coronacrisis.

Met respect in contact

We zoeken het contact, de match, om samen plannen uit te werken. Dat is de kracht van het bouwen met en voor particulieren. We doen dat wel meer op afstand:

  • geen hartelijke handdruk maar een knikje en over en weer namen noemen,
  • geen gesprekken aan de keukentafel maar buiten de woning waar de uitbreiding moet komen
  • af en toe bespreken we een plan met budget via beeldbellen in plaats van bij ons op kantoor.

We koesteren het persoonlijk contact maar respecteren de regels die in Nederland met elkaar afgesproken zijn.

#doorbouwers

Tijdens het bouwen lopen we elkaar minder voor de voeten. Eerst de timmerman in de ruimte, daarna de elektricien en vervolgens de stukadoor. Na elkaar in plaats van samen in de ruimte. Geen koffie en lunch bij de opdrachtgever aan tafel maar onder de veranda of in een ingericht hoekje in een bijgebouw. Standaard een mobiel toilet voor de deur. Werkbesprekingen in de open lucht. #doorbouwers dus!

Meer lezen over doorbouwers?

Zelfde kwaliteit, net iets anders tot stand gekomen

We merken geen verschil in de kwaliteit die we uiteindelijk samen maken. Meebewegen met de tijd en anticiperen op wat voorligt. Dat merken wij dag in dag uit bij alle teamspelers, klanten, onderaannemers, leveranciers en wij bouwers. 

Mooi om dat aanpassen wat we blijkbaar allemaal kunnen mee te maken! Zo slaan we ons er samen door. Blijf gezond, blijf aan de slag en blijf bouwen! 

Jaco Balemans,
Directeur/ eigenaar Bouwbedrijf Balemans

Heb je vragen over COVID-19 en hoe wij werken? Neem gerust contact op

Meer blogs laden

Blog

Vergunningen en omgaan met buren

Lees deze blog
Blog

Nationaal Monumenten Congres 2019: respect voor vrijwilliger en vakman

Lees deze blog
Blog

Kies bewust je partner!

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.