Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

Help, ik wil mijn huis verbouwen! Deel III: hoe vind ik een goede partner?

 07/03/2019

 Jaco

Na mijn twee eerdere blogs (deel I en deel II) over dit onderwerp kom ik bij de basisvraag. Hoe vind ik een partner in mijn verbouwingsplannen? De eerste blogs ging over de krapte in de markt en hoe stel ik me als klant op naar beoogde partners. De tweede blog ging over degelijkheid in vakmanschap en organisatiekracht van beoogde aannemers.

De derde blog in de serie 

Gaat over het zoeken naar de partner die jouw type klus snapt, de vraag kan doorgronden en in dat soort werk ruime ervaring heeft. Waarom? Vind je die aannemer dan kom je voor zo min mogelijk verassingen te staan in het proces.

Hoe vind je die aannemer dan? 

Simpel: mond tot mondreclame. Mond tot mondreclame is van alle tijden en mijns inziens ook de beste reclame. Waarom? Andere mensen deden ervaring op met deze bedrijven of vaklieden en van hun ervaring kun jij gebruik maken. Op feestjes gaat het vaak over aannemers die de afspraken niet nakomen. Dat doet het goed: verhalen over fouten en slechte dingen. Maar er zijn ook goede verhalen. Familie, vrienden, buren: ervaringen met aannemers kunnen deze mensen zeker met je delen. De goede en de slechte, voor jou een goed uitgangspunt om je eigen keuzeproces mee te starten. 

Welke manieren zijn er dan om ervaringen te delen? 

  • De ouderwetse mond tot mond is er natuurlijk. Die heeft de laatste jaren een moderne invulling gekregen: social media. Veel aannemers vind je op internet en dat geeft je al een inkijkje in hun bedrijf. Ook klanten van deze aannemers, ervaringsdeskundig als zij inmiddels zijn, delen hun ervaringen.
  • Daarnaast zijn er diverse initiatieven om de klanttevredenheid te toetsen. Begonnen met de kwaliteitszorg een jaar of 25 geleden, ISO-normering en dergelijke, maar steeds meer verworden tot een aanvulling op mond op mondreclame.
  • Aannemers laten hun klanten aan het woord op hun eigen website én met “klanten vertellen” is een platform gebouwd waarin opdrachtgevers in allerlei vakgebieden referenties kunnen vinden voor beoogd partners. Ook Bouwbedrijf Balemans laat de klanten aan het woord op de website en kort geleden sloten we aan bij een partner van Klanten vertellen, te weten Bouwnu.


Met bovenstaande acties kun je zelf vanuit de grote vijver een selectie maken van partners met wie je zou willen spreken. Vorm zelf je mening. Het is na een vergelijking als deze van belang dat je een bouwpartner zoekt die ook bij je past. Verbouwen is een proces en de handtekening zetten is het begin van een projectrelatie die pas stopt bij gereedkomen. Het persoonlijk contact is dus een belangrijk punt daarin. Laat bij dit soort gesprekken de aannemer vertellen over referentieprojecten en vraag of je een keer een klant mag bellen of zelfs bezoeken.

Uiteindelijk maak je zelf de keuze na dit proces. Besteed daar serieus aandacht aan om zo goed als mogelijk is voorbereid het echte bouwproces in te gaan! 

Bekijk onze Bouwnu reviews

Tot slot nog een paar tips

  • Praat met buren, familie of vrienden: ervaring te over met aannemers!
  • Zoek op klanttevredenheidplatforms: mensen delen hun ervaringen
  • Vraag naar referenties van je beoogde aannemer(s)


Succes met het vinden van je bouwpartner! 

Jaco Balemans, 
Directeur/ eigenaar Bouwbedrijf Balemans 

Gerelateerde links:

Wat vinden onze klanten

Meer blogs laden

Blog

Praktische uitwerking duurzaamheid in monumenten: het loopt!

Lees deze blog
Blog

Verduurzamen van uw monument: het mag en veel is mogelijk

Lees deze blog
Blog

Fundering onder ons spaarpotje, figuurlijk én letterlijk! Deel II

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.