De tip van Balemans: Veiligheid; in en rondom de bouwplaats.

Je kan je als opdrachtgever helemaal verheugen op het feit dat vaklieden je huis of pand komen verbouwen. Zaken die echter voor jou normaal zijn, omdat je het zo gewend bent, kunnen voor een vakman echter nieuwe, spannende situaties opleveren. We geven een aantal voorbeelden. En natuurlijk vertellen we je ook hoe je hiermee kan omgaan! Zodat de verbouwperiode voor iedereen aangenaam blijft.

Tip 1

Zijn kinderen (onverwachts) thuis? Breng de vakmannen hiervan op de hoogte zodat ze niet schrikken of om ervoor te zorgen dat de kinderen niet bij het gereedschap kunnen.

Veilig werken aan je verbouwing met kinderen in de buurt

Tip 2

De vakmannen komen vooral met hun kleine of grote bussen naar het werk toe. Soms zelfs met een aanhangwagen. Bedenk voordat ze komen waar ze kunnen gaan staan om te lossen. Misschien dat je dat kunt doorgeven aan de vakmannen zodat ze weten wat ze kunnen doen als ze arriveren. Bijvoorbeeld met pionnen de bus “markeren” of de boel met lint afzetten.

Tip 3

We hebben het weleens meegemaakt dat naast een zwembad een trap gemaakt moest worden. Hierdoor moesten de vakmannen steeds dicht langs het zwembad lopen. Een keer je evenwicht verliezen, is een nat pak halen. Door dit soort situaties vooraf samen te bespreken, voorkom je erger. Weten is anticiperen!

Tip 4

Geef het aan de vakmannen aan als de weg, waaraan het huis of pand is gelegen, druk is of juist niet. Zij kunnen hier dan rekening mee houden!

Heb je nog aanvullende tips?

Graag! We vullen dan dit rijtje graag aan.

Laat het ons weten als je meer tips hebt!

Meer nieuws laden

Nieuws

De bouw bouwt door!

Lees dit bericht
Nieuws

De tip van Balemans: Voorkom diefstal op de bouwplaats

Lees dit bericht
Nieuws

Vervallen van de aftrek van uitgaven voor monumentenpanden in de inkomstenbelasting

Lees dit bericht

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.