Annina van Logtestijn,

Landgoed Nuwenhuys

"Ja hoor, gaat lukken"

Annina van Logtestijn Landgoed Nuwenhuys

De restauratie van Landgoed Nuwenhuys was een gigantisch project. Dat het zó goed is verlopen, komt door het goede overleg met alle partijen, zoals rijksmonumentenzorg, gemeente Breda én Balemans. Lees hierover meer in de blog van Jaco Balemans. We werkten al eerder met Balemans samen bij de verbouwing van ons vorige huis. Bij Balemans gaan ze creatief om met uitdagingen, ze denken mee over oplossingen en ze zijn betrouwbaar in de uitvoering. Op die manier is Landgoed Nuwenhuys gerestaureerd waarbij behoud van authentieke elementen voor vernieuwing ging. 

De vakmensen van Balemans kijken vooral naar wat wél mogelijk is. Zo is bijvoorbeeld het idee voor schuifluiken ontstaan en voor het wegwerken van het ventilatiesysteem in het oude schoorsteenkanaal. Zelf nam ik de bouwbegeleiding op me. Bij de restauratie van een pand als dit, moet je veel ter plekke in de bouw oplossen, omdat je vooraf niet weet wat je tegenkomt. Nadat we dan hardop met elkaar brainstormden, maakte uitvoerder Marco de Meulder een tekeningetje om te checken of hij ons goed had begrepen. ‘Ja hoor, gaat lukken’ was zijn vaste uitdrukking. Ons lichtplan en de kleuren waren al in een vroeg stadium bekend. Balemans kon daar bij de bouw al rekening mee houden. Eens per twee weken hadden we een groot bouwoverleg. Wekelijks was er een klein bouwoverleg met uitvoerder Marco de Meulder. De kwaliteit van een bedrijf zit in de personen. De mensen van Balemans zijn deskundig, leveren vakmanschap en houden van hun vak. Mooi, hoe zij ook genieten van het vakwerk van anderen, zoals de ovenbouwers die de oven in het Bakhuys hebben hersteld. 

De mensen van Balemans zijn altijd bereid om iets wél te laten slagen. Zo staan we zelf ook in het leven, kijken wat wél kan. Vanuit die visie willen we hier op deze geweldig mooie plek in het Markdal, waar een fijne energie hangt, ontmoetingen stimuleren tussen mensen met en zonder beperking. Om de woorden van Marco te gebruiken: ‘ja hoor, gaat lukken.’ Kijk maar op www.nuwenhuys.nl, voor dagelijks geluk in het dal van Breda. Om deze ontmoetingen te kunnen realiseren, gaat Balemans opnieuw voor ons aan de slag, namelijk met de bouw van een Vlaamse schuur van 30 meter lang en 11 meter breed. Dat is nieuwbouw, dus hele andere kost.

Annina van Logtestijn, Landgoed Nuwenhuys

Restauratie monumentaal Landgoed Nuwenhuys

Breda
Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.